panthera negra Creative Commons License 2016.07.29 0 0 1069

Ezzel a romanizálással vigyáznék, mert szerintem inkább barbarizált és akkor látod, ha a Meroving művészetre rákeresel. Amit találsz közeílti a semmit. 

Vörösvári ezt szemléletesen leírja, hogy a király az államkincstárat a hálószobájában tartotta és a rendelkezéseket szóban adta ki. Mintha más bolygón lennénk és ennek köze sincs az antikvitáshoz.

 

.

A másik gyanús és ami a  magyarországiaknak természetszerűleg nem tűnhet fel (mert ott ha egy kisvárosban feltűnik egy reneszansz madonna 1510-ből már az egész ország csodájára járna).

De itt ha egy épp görög színházat akarok látni vagy innen 13 kilométerre Tindariba vagy 30 kilométerre Lipariba kell hogy átnézzek és minden kor ógörög, római, neolitikus, bizánci, normann, gót, reneszansz simán tanulmányozható, itt a saját megyénkben is.

Érdekes módon a vii. és viii. századból szinte semmi még itt sem és ez szinte lehetetlen és sokat gondolkodom rajt, de nem tudom a helyére tenni és lehet hogy akik a kiesett évszázadokat írják lehet valami igazság benne?

.

Érdekes, hogy a minimális 8. századi építészeti emlékek közül az egyik épp a kis városkánkban van... 

Előzmény: Törölt nick (1068)