Fickó001 Creative Commons License 2016.07.29 0 0 2096

Sziasztok, bocsi még uj vagyok, de Írországban élek, és annyit elmondhatok, hogy egyedül dolgozom, kevesebb mint heti 40 óra, és el tudom tartani feleségem gyerekem, nekik nem kell dolgozni, minimálbéren vagyok, kevés angollal, palotában lakom ami szép, 2 dupla 1 szimpla háló két wc. két kocsi van és igen a biztositás nem olcsó de sokat lehet vele ésszel spórolni 5200 euro evente de ügyeskedve csak 1000.

igy is egy áv alatt 3500 eurot tehettünk félre ugy hogy nem nelkülöztünk.

Az a tapasztalatom, hogy rengeteg mulik a kis aproságokon amifelett az ember elsiklik, pl a kocsi biztositás. otthon befizetsz egy 100 ezer forintos biztositásra és itt megkapod féláron de ez csökkenthető még jelentösen apro praktikakkal.

A háy lakbér is hasonló sokan drágán adják a tudatlanoknak, de itt is sok lehetöség van a mérséklésre pl egy 2000 euros házat simán fentartások nélkül meg lehet kapni ugy hogy ne kelljen neked 1000 euronál többet fizetni.

A tapasztalatom még annyi hogy sok mulik azon hogy kitöl kérdezed, mert itt a magyarok 99% vagy tudatlan, vagy szándékosan félrevezet, a maradék 1% pedig beismeri hogy nem akar segíteni. Nekem is ien volt a pps számom is, nehezen szereztem meg és sok idöbe telt, pedig sokan segitettek tanácsokkal. feleségem késöbb jött ki és egy ír családnál takaritottam, aki elmondta hogyan megy valójában. a pps e 2 nap alatt megérkezett, persze csak e mailben de a kártyat 1 het alatt kipostázták, se munkahej, de még lakcíme sem volt és ami a legszebb az egészben mindhárman ingyenes orvosi ellatast kaptunk, de persze a magyarok erröl nem beszélnek , és rengeteg ien van. És mielött valaki lekamuzna, jöjjön el bátran egy kávéra hozzánk. Ugyhogy annyit tudok mondani, remekül meg lehet itt élni ha az ember jó helyen tud kérdezni. ien pl az internett is. Sokáig kerestem de semmi olcsó vagy jó egyvelege nem volt. aztán egy ír emberke elmondott egy uj tanácsot most 3 telefonon gépen és a házban 10 euro a korlátlan szélessáv havont hüségidö nélkül nameg ingyen sms-és hivás országon belül. és igen ienekre gondolok, amiken sokat lehet spórolni.