oscarsevilla Creative Commons License 2016.07.26 0 0 5456

Ahogy te is leírtad, Pinot kiesésével összességében sikertelen Tourt zárt a csapat, nem lehetsz elégedett. Viszont én nem látom annyira tragikusan a helyzetet, mint te. A Giro az tragikus volt valóban. A Tour azért egy fokkal jobb.

 

Egyrészt azt mindenképpen pozitívumnak tartom, hogy szemben a tavalyi évvel, Pinot-t sikerült az első héten megfelelően segíteni és életképes állapotban, minimális hátránnyal az Aspin-ig eljuttatni. Az, hogy ott elszállt, nem a csapat hibája, Tudom, idén nem volt se Huy, se macskakő az első héten, de oldalszél volt, nem is egyszer, és egyáltalán nem voltak könnyűek az első napok. Lehet, hogy ez nem tűnik nagy dolognak és a minimum elvárás kell hogy legyen egy komolyabb csapatnál. De az FdJ életében ezt mindenképpen előrelépésnek tartom, ami jó lenne, ha a következő GT-ken is megmaradna, és alap elvárás lenne. 

 

Reichenbach szereplése is mindenképpen pozitív csalódás számomra. B tervként 14. lett összetettben, ami szerintem simán vállalható. Nem GT menő még, de egészen jól helytállt ebben a szerepkörben. Megdolgozott érte, hogy kapjon a jövőben egy Girot vagy egy Vueltát kapitányként, ott simán hozhatna egy top10-et is akár. Reichenbach, Morabito és Geniez már elég jó segítség lehetne Pinotnak a hegyi szakaszokra, nem mondom, hogy ne lehetne erősebb is a csapat, de ez már messze nem tragikus szint, Persze ha bekapál az első számú ember, akkor baszhatja az egész csapat a versenyét, de ez más csapatoknál is így van.

 

Abban teljesen egyetértek, hogy a többiek szürkék voltak a Pireneusok után, sokkal többször szerettem volna szökéseket látni, főleg úgy, hogy idén nagyon sokszor haza is ért az elmenés. Nem a szakaszgyőzelem miatt, mert ahhoz nagy szerencse is kell, de egy ötödik hely is sokkal többet ér annál, mintha valaki begurul a mezőnnyel és meg sem próbál semmit aznap. Sammy Domoulin nagyon jó példa. De egyébként az AG2R-t is egészében példaként lehetne említeni, hasonló lehetőségekből jóval többet hoznak ki az utóbbi években, mint a FdJ. Pozzovivo pl elsőrangú munkát végzett ezen a Touron. Na őt éppen egy hulladék olasz prokonti csapatból kukázták ki, gondolom annyi kellett a szerződéshez, hogy garantáltak neki egy Giro kapitányságot. Nagyon jó segítő, de ilyen szintű arcokat azért lehetne találni az elfekvőből. 

 

Tegnap volt a Villafranca-Ordizia. Csak az ottani mezőnyt böngészve írok pár használható hegyi segítőt, aki szerintem örömmel jönne az FdJ-be: Angel Madrazo, Peio Bilbao, Garikoitz Bravo, David Belda, Igor Merino. Jó tudom, nagyrészt baszkok, de én őket ismerem. Ilyen kaliberű arcokat biztosan lehetne találni akár az olasz, akár a német prokonti mezőnyben is, akiknek előrelépés lenne egy WT csapat és egy esetleges GT indulás.

 

Abban szinte biztos vagyok,hogy a jó barát és nagy rivális Bardet eredményét látván,már ismét ég benne a bizonyítási vágy.

 

Ezt mennyire írtad komolyan? :) Bardet tényleg jó barát, vagy csak az irónia szólt belőled? Komolyan kérdezem, tényleg nem tudom. :)

Előzmény: D.I. szm (5455)