Vikusz1977 Creative Commons License 2016.07.25 0 0 903

Sziasztok!

 

9 éves leylandi növényeimnél mostanában vettem észre, hogy kb két méter magasságig (tehát az alsó ágaknál) a két méter hosszú ágak a törzs felől, kb felükig (1 méter hosszan) megbarnultak-elszáradtak a zöld részek. Szerintem a fényhiány miatt, de nem értek hozzá.

Kérdésem, hogy mit tegyek ezekkel? A növényeket meg kéne metszenem, kb egy métert le kéne kurtítanom a "sövény" felém eső oldalán, mert túl "szélesek" lettek (tudom, korábban kellett volna, eleinte meg is metszettem, se aztán nem foglalkoztam vele).

Szóval mit kezdjek a félig elbarnult oldalágakkal. Ha levágom a felét (amit meg kéne tennem, hogy több helyem legyen a kertben), csak barna részek maradnak rajta, nem tudom, hogy kihajt-e még onnan valami zöld később.

Azoknál az ágaknál sem tudom, hogy mennyire kéne visszavágnom, amik épek, csak mintegy két méter hosszúak, a cél az lenne, hogy, ha ez még lehetséges kicsit besűrűsödjön a növény.

A képen egy ilyen ág látszik, a barna rész fele van a törzs, az ág zöld része, balra még folytatódik kb egy méter hosszan.

 

Köszönettel,

Viktor