oema Creative Commons License 2016.07.22 0 0 52494

Sziasztok,

 

megfogadtam zsanna tanácsát, jeleztem, hogy mielőbb vissza szeretnék menni dolgozni. Egy hét után felhívtak, hogy mivel gyedem alatt megszűnt az osztályunk, nem tudnak hasonló munkát kínálni,más sem igen van, csak egy pozíció, ami egyértelműen visszalépés lenne.

Mondták, hogy vannak a szabik, amit kifizetnek és ha úgy döntök, hogy nem indítom el a gyest, akkor tárgyaljunk a felmondásról vagy a közös megegyezésről.

Most szeretnék nagyon segítséget kérni, hétfőig kell visszajeleznem:

- nem szeretnék gyesre menni, inkább munkát keresek: hogy lenne jó ezt tenni, mégis menjek el gyesre, amíg nem találok, hogy ne szűnjön meg a munkaviszonyom?

- van kb. 30 nap szabim, azt kiehetem a gyed lejárta után (augusztus 2.) vagy akkor nem járok jól, inkább várjak? (jól jönne a pénz)

- felmondás vagy közös megegyezés jobb nekem? - 16. éve dolgozom a cégnél, a végkielégítés miatt kérdezem. Ill. új mhelynél mi jobb: felmondás vagy közös megegyezés?

- tényleg igaz, hogy ha a munkáltató mond fel, meghosszabbodik a felmondási idő (esetemben 30 nappal)?

- esetemben így kellene kinézni a kifizetésnek?: 30 nap szabi, 4 hó végkielégítés, 30 (60) nap felmondási idő kifizetése, tényleg kb. 7 havi bért kapok meg vagy ilyenkor valamiket még levonnak ebből?

 

Nagyon-nagyon köszönöm a segítséget ismételten!

Előzmény: zsanna (52487)