tomcat Creative Commons License 2016.07.17 0 0 160792

Válasszuk ketté a kérdést.

Először is nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a svájci karórák árazása - egy-két ritka kivételtől eltekintve - tisztán marketing alapú, azaz a bolti árcímkén szereplő ár nem tükrözi sem az értékét, sem pedig a felhasznált anyagok, technológia gyártási költségét. Az érték valamennyire kikövetkeztethető a másodlagos, használtpiaci árakból, a gyártási költség pedig az alkatrészek, szerkezetek publikus áraiból. Másodszor pedig ennyire eltérő szerkezetű órakat pusztán árazás alapján mégis hogyan lehetne összehasonlítani?

Automatát kézi húzóshoz, központi mp mutatóst kis masodperceshez (ezúttal nem, de máskor gyakran kronográfot 3 mutatóshoz), 17 kövest 25 köveshez?

Talán célszerű volna eldöntened, mit szeretnél, például együtt tudsz-e élni a napi óra húzogatással vagy csak bosszantó kötelességgé válik?

Végül a kronométer minősítésért ETA mechanikus szerkezeteknél én nem adnék pár ezresnél többet, egy top grade kivitelű 28xx külön papír nélkül szokta tudni a nem túl szigorú specifikációt. A Tissot külön ráment arra hogy a Rolex után a második legnagyobb COSC kibocsátó legyen papíron.

 

tomcat

Előzmény: Geronimo829 (160782)