sequelguru Creative Commons License 2016.07.17 0 0 2002

Sziasztok,

 

Nemrég jöttünk vissza az isztriai (Vrsar) Valkanela kempingből. Még így frissiben megosztanám az élményeket, hátha valakinek jó szolgálatot tesz – hiszen én is innen kaptam a tippet.

Tehát a konfig: papa, mama, gyerekek (5-10 között), sátor – és első igazi kempingezés (tehát gyakorlatilagg full kezdők vagyunk)

Úgy indultunk neki, hogy odamegyünk a kapott tippekre, és kiválasztjuk a legjobb kempinget. No, jelentem, ez nem igazán működik, tekintve hogy egy kempinget kb 1 óra alatt lehet felmérni, és ez sok idő. Mi két kempinget néztünk meg – először az Orsera-t, aztán a Valkanelát (2km-re vannak egymástól). A Valkanelát választottuk – bár sokkal nagyobb, de profibbnak tűnt.

Utazás: Vasárnap reggel indultunk Budapestről (7-kor), és 7.5 óra volt lejutni egy 15 perces megállóval. A pályán gyorsan lehetett haladni, és a végén sem volt nagy forgalom, mégis összejött ennyi idő (igaz, mi csak 110-zel tudtunk menni tetőbox miatt, de ez max 30 percet jelenthetett tekintve a sebességhatárokat). Visszafele szombaton 19:15-kor indultunk, és 3:45-re értünk vissza.  Az autópályán az éjjeli időponthoz képest meglehetős forgalom volt, s bár itt sem volt nagy lassulás, csak összejött az idő.

A  kempingbe érkezvén: kézbe kapsz egy térképet, és egy listát, hogy melyek a szabad parcellák, és azok meddig. Rengeteg foglalás van (pedig azért külön díjat számolnak fel, 40EUR), tehát nem evidens a parcellaválasztás. Mi a 410-es blokkban találtunk jó helyet, közel a strandhoz. Ezt csak később tudtuk meg, de másoknak jó lehet rá figyelni – a központi öbölben van a „bulinegyed”, és bizony éjjel 4-ig (!!!) is megy a zene, és itt vannak a részegek is nagyobb koncentrációban. Végülis megszoktuk, nem volt nagyon gáz, de jó tudni. Tehát WC 1-2-3-4 környékére NE jöjjön akinek kell a csend az alváshoz. A legcsendesebb rész a  9-es WC környéke, itt jóval kisebb a népsűrűség – igaz, a boltba többet kell sétálni, de a kilátás pazar.

A benti bolt nem vészesen drága, bár ez attól is függ, mit veszel. Alapjában véve OK, de lehetnek meglepik. Van kint a kempingből 2km-re egy nagyobb Konzum – de oda csak egyszer mentem el nagybevásárolni. A benti éttermek viszont elég combos áron vannak (egy fagyi 9Kn – és nem nagy valami, egy hambi 25Kn (!), és egy felnőttnek kell belőle 2-3.

A strandok jók, a kemping _nagyon_ tiszta. El sem tudom képzelni hogy csinálják, a vizesblokk egyszerűen makulátlan.

Szóval ez a kemping nagyon bejött, de azt kell mondjam, sztem nem jövünk ide vissza többet. De Isztriára sem. Úgy éreztem magam turistaként, mint akiben egy fejőstehenet látnak, de kb mindenhol. Délebbre (igaz, 10+ éve voltunk) ilyen érzésem nem volt. Itt irtó drága minden, nincs egy nyomorult „strand” a környéken (20km-es körzetet néztünk csak) ahova csak lemehetnél, snorklingozni a parton értelmetlen/lehetetlen. Utcai árusok majd’ megfojtanak, a gyönyörű belvárosokban (Rovinj) is gagyi üzlet gagyi üzlet hátán. És turisták brutális tömege.

 

Jó nyaralást mindenkinek!