halaszerika Creative Commons License 2016.07.12 0 0 6006

Sziasztok!

Köszi a tippeket, részben hasznosítottuk :)

 

Csak szombaton tudtunk leutazni, vasárnap nekifutottunk a Podlesok-Hernád áttörés-Létánfalvi malom-Zöldhey-Podlesok körnek, de a Hernád menti tálcáknál vissza kellett fordulnunk. Magasnövésű tériszonyosaknak, 17 kgnyi gyerekkel a hátán nem ajánlom. A kapaszkodólánc alacsonyan van, ki kell kissé dőlni a folyó fölé, mert a szikla domború, és ha plusz 17 kg húzza a súlypontot lefelé, azt nem mindenki vállaja be. Addig annyira nem is volt lenyűgöző a táj (nekünk), plusz ezren voltak rajtunk kívül (sajna vasárnap volt). Több helyen volt balesetveszélyes pl. a doronglétra. Előttünk esett el rajta egy kislány, szerencséje volt, mert a hiányzó fok helyén kiálló hatalmas csavar mellé esett, nem rá.

 

Délután felsétáltunk a Tomasowsky kilátóhoz Szepestamásfalváról, itt útközben nem voltak sokan, kellemes volt, ez már jobban tetszett.

 

Gergem, a hétfői körtúránkat ajánlom gyerekekkel is, szép volt, árnyas, hangulatos, egy kevés lánccal, de az sem túl veszélyes terepen: Csingó-kék-Tamásfalvi kilátó-sárgán vissza.

 

Közben mindig kacérkodtak velünk a magas hegyek... a Tátrát nagyon szeretjük. Vágytunk rájuk, de ha már ide jöttünk, nézzünk szét itt... Így a 2 nap alatt persze nem sokat láttunk a Sz Paradicsomból, de máskor, ha már eddig eljövünk, vsz a Magas Tátrát választjuk inkább. Nem mondom, hogy nem szép, vagy nem különleges, de minket a "szomszéd" jobban elvarázsolt.

Előzmény: gergem (6002)