wdriver Creative Commons License 2016.07.12 0 0 6005

3.

 

hétfői napra tartogattuk a Sucha Belát, de még így is voltak túratársak bőven. Autóval irány Podlesok.

Podlesokban egy jó hely az ORLA nevű hely, a parkolóból (2 euro/nap és még a térképek is olcsóbbak mint Csingóban!) szóval az étterem, reggel már nyitva, meccsnéző nagy TV ;-) angolul beszélő személyzet, kedves kiszolgálás, jó fejek na. Osztogattak kis kedvezménykupont is, itt reggelizünk, és estére visszatérünk ha nem találunk jobbat.(elárulom előre nem találtunk)

 

Felfelé ismét a gyönyörű látvány, létrák, vízesések, izgalmas út.

Egyre meredekebb, szépen lassan erősödik a terep :-)

Változatos út után a tetőn ismét a STOP tábla visszafelé menőknek jelzi, hogy bizony itt is egyirányú az út.

Sucha Bela tetőn 959 méteren vagyunk, tisztás, kis beülős ház, padok segítik a pihenést, energia begyűrést a szervezetünkbe :-)

Úgy döntünk elindulunk a sárgán(glacka cesta) a piros út felé(vtacim hrbom) majd ezen Klastorisko irány, aztán még az étterem előtt letérünk jobbra Kékre és megcsináljuk a Maly Kyselt. - vagy nem, ha nem bírjuk, eldöntjük majd.

Ebből aztán az lett, hogy a Maly Kysel-ben lévő letérő sárgát is megcsináltuk, gyönyörű de kissé necces azért, csúszós gyökerek közt van kijelölve a szerintem ideiglenes visszajövő út a nagy vízeséstől, de óvatosan azért persze járható. Meg is éri bemenni és megtenni a kis sárga kört. 5 percnyire érünk vissza a kékre onnan ahonnan elhagytuk, folytathatjuk az utunkat a Kis Kyselben :-)

 

 

Szóval irány a dzsumbuj, be a Kyselbe, nem is bánjuk meg, bár az emelkedős utolsó rész ahol már nem nagyon van látnivaló, sőt alig várod hogy felérj a 959es Sucha Bela csúcsra...na az azért kemény. segít egy jó kis forrás jéghideg vízzel az utolsó fél óra előtt :-) 

valaki mondja meg, hogy az utolsó képen ez a fekete doboz mi lehet?

 

aztán felérve már nem vállalkozunk a meredek lejtőre, nem a piros úton hanem aszfalton megyünk egy darabig, aztán levágós jelzetlen ösvényen ereszkedünk Podlesokig.

itt vár minket a vacsora(ORLA), szerencsére nyitva vannak, épp egy szlovák meccs lesz a TV-ben így együtt drukkolunk velük :-) aztán az első félidő után lelépünk, hisz az autóval visszatérve, Csingóban fáradtan esünk be az ágyba..

hazamenős napon még egy kis Tatralandia(fordított ház az úton kicsivel előtte) ugrik be, majd a naplemente már az M0 északi Duna-hídján ér minket Budapesten.

vége. :-)

 

 

 

Előzmény: wdriver (6004)