wdriver Creative Commons License 2016.07.12 0 0 6004

2.

 

Másnap reggel irány a Hernád, terv szerint Kéken Hernád mentén, majd balra a Klastorisko roklinán a felfelé  egyirányú zöldön a hasonló nevű csúcsra.

Onnan majd meglátjuk. :-)

Arra kell figyelni, hogy reggel semmi nincs nyitva Csingóban, mármint vendéglátóipari egység, only kis bódé tele térképpel és ropival, szerencsére csapolt sör volt, így beropizva, sörözve és kofolázva indultunk neki az útnak.

természetesen csoki és még chips, ropi plusz italok lapultak a hátizsákokban, meg persze számítottunk a Klastorisko csúcson lévő étteremre!

Közben elértük a zöldet,  Letanovsky mlyn nevű elágazásnál van egy büfé, este 6ig nyitva, egy régi malom lehetett ott, autóval is oda lehet menni, nem tudom engedéllyel vagy sem, de jól jött a kis frsissítő mielőtt nekivágunk a meredek lépcsős zuhatagosnak.

 

és itt irány erősen felfelé (Klastorisko chata) :-)

feltűnnek a romok a csúcson, az étterem, háttérben a Magas Tátra, gyönyörű.

feltöltődés után pedig észrevesszük, hogy bicajt lehet bérelni (5euro/fő), és mivel nem tervezzük, hogy leérve vége legyen a napnak, térdkímélő üzemmódban kerékpárral gurulunk le Podlesokba, majd onnan fogunk visszaindulni Csingóba egy full Hernád áttörés útvonalon.. :-)

azért előtte még megtekintjük és tiszteletünket tesszük a Jelképes temetőben.

 

Tehát mostmár csak egy 10km-es túra vár minket a kéken végig a víz mentén.

Útközben elérjük a pontot ahol tavaly, 2015-ben lezuhant a mentőhelikopter(korábban a temetőben láttuk a  műemléket), szívszorító érzés ott lenni, a letarolt fák és a faragott kereszt mellett.. Minden tisztelet az övék, ugyanakkor óvatosságra is int.

Persze aztán gyönyörű látványban van részünk útközben, szerencsére épp 6kor elkapjuk az idefelé megjárt büfét, kapunk egy kis frissítőt.

Hamarosan elérünk Biely Potokhoz, ahol már az előző estéről ismerős helyeken járunk.

És végre Cingov.

 

Cingov legnagyobb éttermében kényeztetjük magunkat, vacsora közben még egy zuhé is megáld minket így zárva a hosszú szép élményekkel teli napot.

(Penzion Lesnica)

 

Előzmény: wdriver (6003)