zorroblanco Creative Commons License 2016.07.07 0 0 18

Sziasztok!

 

Végül is idén jutottam a csatorna felújításához, amikor kibontottam elég szomorú látvány fogadott, hogy ezt a munkának nem nevezhetőt, senki sem vette át az biztos. "egyenes" szakasz vezetés  mindenféle idom beépítése nélkül, mint az ökörhugy*zás, de ez is szerény megnevezése a hányadék munkának, mert ezt lehányták, ahogy esik úgy puffan alapon!

A csövek feszegetése több helyen hibázik a feszültségek miatt, van egy rész ahol elrepesztették, arra elegánsan egy nejlon fóliát ejtettek, hogy ez így nagyon jó! A víz meg csak szivárogjon, ahol akar a földbe, esetleg mosódjon bele a föld és legyen dugulás(ami természetesen nem került el minket).

 

Nem is koptatom tovább az ujjamat, beszéljenek a képek:

 

Az úgy nevezett egyenes szakasz, mindenféle idom beépítése nélkül, mert elkelt volna legalább kettő 45°-os idom, a másik probléma, az egyenletes lejtés mellett, vannak egyenletesen visszalejtő részek amelyek előtt így áll benne a víz:

 

A másik disznóság a rákötésnél van, nem használtak csőszűkítő idomot, csak bele húzták a csőbe, egy kis nejlon fólia mindent eltakar ! Ezt ha valaki átvette, akkor azt igencsak megkenték!:

Előzmény: zorroblanco (12)