Rezsee
2016.06.28
|
|
0 0
1953
|
A legolcsóbb, legkönnyebben beszerezhető, egyben legkevésbé használható az az elektromos hűtőtáska! Kinézetre vagy a klasszikus kialakítású vagy nyitható fedeles, ládaszerű. Kell hozzá egy masszív, kb.5A terhelhetőségű adapter, hogy 220-ról folyamatosan mehessen. Melegen belerakott üdítők, sörök stb. folyamatos lehűtésére szvsz. alkalmatlan, bár többen meg voltak vele elégedve. Ami használható az az abszorbciós kishűtő, bárhűtő netto 30-50 l űrtartalommal. Érdemes használt jó állapotút felkutatni, Vaterán, Jófógáson stb. Még ez is lassabb, mint egy kompresszoros, de ez már valódi HŰTŐ. A kompresszoros talán csak 50 literestől létezik, de lehet, hogy tévedek. Én egy netto 30 literes abszorbciósat használok, persze jó lenne nagyobb, de így is fájdalmasan sok helyet vesz el pakoláskor. Ált. a hátsó ülés egyik felén kap helyet, persze belül dugig megrakva, mert ami belül van, az nincs kívül! :-)) Üzemeltetés közben érzékeny a vízszintes helyzetre, erre a köves ferde területen is fel kel készülni! Én a hőleadő részt megtámogattam egy pc ventillátorral, mert a 34 fokban már nem ideálisak a körülmények! |
Előzmény: Kookaburra (1952)
|
|