hul Creative Commons License 2016.06.27 0 1 1919

Visszanézhető a sok hozzászólásból, az enyéimből is, mit tartunk régi sátorosok elsődlegesen fontosnak. Sok mindent, de: az alvás, a leülés egy asztalhoz, enni, olvasni, játszani, kaját csinálni stb. Legyen fény, estére a sátorba is, jó ha van hova tenni a fele tejet, meg a reggel vett friss halat lehessen eltenni a kora esti sütéshez, tehát valmi hűtőféle, de többnyire lehet bérelni is. Persze ha nem bérlik már mind.

Önfelfújós matracot javaslok, mert bevált. Lepedő, kispárna, könnyű hálózsák. Ha szék, legyen támlája, a kis horgászsámli nem elég. Vigyél hosszabbítókat és megfelelő dugókat, hogy áramot tudj venni. Vigyél bármit, ami árnyékot ad, tehát ponyvát, lepedőt, kötelet, csipeszt, hogy rögzíthesd, mert nem oda veti a fa az árnyékát (ha van fa és épp van árnyék...) ahol végül tartózkodsz. Az apró játékcölöpöket felejtsd el, a horvát karsztba nem tudod beverni, ha elkap egy vihar elvisz. Ezekre gondolni kell előre. 

De a legfontosabb: próbált az ottani közegben a lehető legjobban érezni magad, előítéletek és elvárások, feltételek nélkül indulj neki. Persze ez nem jelenti a lemondást, régen elsődleges megtekintendő a vizes volt és ha az ok. akkor gondolkodtunk, hogy maradunk-e és hova táborozunk. Ma azért már a vizesek szintje elég jó a horvátoknál is.

Nyitottság, felderítő hajlam, jó társaság, és ez akár a család is lehet, a francba, imádtak a gyerekeim táborozni, már előre be voltak indulva hetekkel!

Kicsit el vagy késve. Rengeteg ember lesz a főszezonban, ilyenkor mindig sokan vannak és fájni fog, ki milyen jó helyen "lakik". De menni kell, a tapasztalat a következőt minden szempontból jobbá teszi, kiderül mi is kell és mi felesleges, rutin lesz mindenben.

A felszerelés, ha semmi nincs, sokba fáj. Kérj kölcsön...ha van kitől és lesd el mi lenne a legjobb, hogy majd olyat/hasonlót vegyél.  

Ami pedig az uticélokat illeti -ehhez tudnom kéne mennyire vagytok egyébként utazók- a nagyon maradandó szépség délen van, a szigetek világa is eszméletlen jó, a távolságtól meg nem kell félni. A gyerekek is bírják, ha a szülő nem hisztis:-) De egy isztriai mondjuk Porec, Umag, Rovinj is tuti élményt adhat, viszont csak egy mese hogy az közel van. A térképen, ok. oda is idő kell. Ugyanakkor pár óra alatt a pályákon máris Dalmáciában lehetsz, számolj és tervezd meg.

Rengeteget írtam, mindenkitől bocsánat! 

  

Előzmény: kmrmtms (1917)