mzsombi Creative Commons License 2016.06.24 0 0 48250

Kérlek, világítsd meg, kinek jó ez a rendszer:

  • Családi házas környezetben, ahol pont akkor van fogyasztási völgy, mint amikor termelési csúcs, a saját bevallásotok szerint sem éri meg, ez tehát kiesett.
  • Kisebb cégek, ahol akkor van fogyasztás is, mint amikor termelés - itt úgy kell méretezni a rendszert, hogy a legnagyobb termelés se haladja meg a várható legkisebb fogyasztást, de:
    - Amíg van szaldó, a rendszeretek csomó eleme megspórolható egy sima, hálózatra tápláló rendszerrel.
    - Ha megszűnik a szaldó, akkor sincs semmi, hisz a rendszer úgy van méretezve, hogy sose termeljen többet, mint ami elfogy, így az oda-vissza mérő óra betáp regiszterén mindig 0 lesz, nem termelsz a hálózatba vissza.
    -Ha áramszünet van: Mivel a rendszer alul van méretezve a mindenkori pillanatnyi fogyasztáshoz képest minden üzemállapotában, ezért mindig lesznek lekapcsolandó fogyasztók. Mivel egy hűtőháznál pl nem nagyon engedhető meg, hogy a kompresszorok fele leálljon, ezért úgyis kell valami kiegészítő, szünetmentes áramforrás. Ami megy mondjuk egy évben fél napot. És praktikusan a teljes teljesítményre van méretezve, mert nem tudhatod, hogy épp borult-e az ég, mikor elmegy a villany. 

Summa summarum, a rendszeretek egyetlen előnye, hogy ha épp áramszünet van, be tud segíteni évente fél napot a dízelgenerátornak áramszünet alatt. Cserébe bonyolult és drágább, mint egy hagyományos rendszer.

Előzmény: Törölt nick (48247)