vigabi Creative Commons License 2016.06.23 0 0 1207

Többek között pont ezt szerettem volna megspórolni, hogy végig olvassam a fél topicot, mire megfelelő válaszhoz jutok. De hát ez van!

A gépet általános célra fogom használni, mert hobbifotós vagyok. Leginkább túrázások alkalmával fogom használni tájkép, csoportkép, stb. készítésére. De nem kizárt az sem, hogy másra is. Jelenleg egy 1200D-m van. A váltás oka pedig az volna, hogy szeretnék egy olyan gépet, amely érzékelőjének nagyobb a képpont mérete. Arról, hogy a nagyobb képpontméretű érzékelő milyen előnyökkel jár, azt gondolom, hogy itt mindenki tisztában van. Nagyobb árnyalatterjedelem, színhűség stb. stb. 

Jelenleg a piacon lévő gépek közül pedig csak ez tűnik jó megoldásnak. Megfelelő lenne egy 8 megás APS-C is, de ilyet már nem gyártanak, használtat pedig nem veszek. Mert egy 8 megás APS-C képpontmérete megközelítőleg ugyanakkora, mint egy 20 megás full frame-nek. Ebből értelemszerűen látszik hogy egy 20 megás, vagy még nagyobb felbontású APS-C gép nem lehet opció. Független attól, hogy a 6D már nem egy "mai csirke" és azóta már bizonyára sokat fejlődött a technika, de úgy gondolom, hogy a nagyobb képpontméret előnyeit nem múlja felül egy fejlettebb processzor sem. Manapság pedig a megapixel "mindennél előrébb való". A gyártóknál legalábbis. Szóval ezzel kapcsolatban érdekelnének az észrevételek, vélemények.

Aki pedig csak annyit tud hozzátenni, hogy egy hobbifotósnak minek full frame gép, meg ehhez hasonlók, az továbbra is kíméljen!!

Előzmény: Homo mirabundus (1206)