Én is nagyon csípem az ESP-t, már az elején, amikor még csak soros wifiként jelent meg, már akkor próbáltam rá a gyári linuxos fejlesztőkörnyezetével programot írni (nem sok sikerrel). Aztán a LUA nyelvű NodeMcu már nagyon bejött, csak mindig elfogyott a memória, mire összehoztam rá valami összetettebb dolgot. Arduinoval viszont már bőségkosár van. "Okos otthon" projektet fejlesztgetek régóta, eleinte PIC RS485, majd LAN alapon, de az ESP megjelenésével már nem kérdés, hogy csak wifi. Olyan egységeket építettem, amiben szobánként van fény-, mozgás-, hőmérséklet- érzékelő és triakos világítás kapcsolás legalább egy mennyezeti és egy álló lámpának, esetenként olajradiátor vezérlés. Deszkamodellként szépen működik is a dolog, de a szépen kimaratott, dobozolt, helyére felszerelt egység már nem akar stabilan működni. A kapcsolóüzemű tápos LED égők olyat rúgnak vissza induláskor, hogy nincs az a folytótekercs, ami csillapítani tudná. Már tekertem fel több méteres hálózati kábelt is mellé csillapítónak, de 1-2 napon belül mindig megfagy. Pedig többször átterveztem már a tápot, többféle diakos opto leválasztással vezérlem a triakot, és mégis. Kínomban már gondoltam arra is, hogy átszerelem a GU10 lámpákat 12V-ra. Ez miatt most alszik is a projekt.
A biztonsági technikás projektemben meg azt csinálom, hogy egy ESP és egy Arduino Nano van egymás mellet, így van elég szabad portom, és egymás watchdogjaként funkcionálnak. Folyamatosan "beszélgetnek", és ha valamelyik nem kap választ, akkor újraindítja a másikat. Így atom biztosan üzemel a felügyeleti rendszer már hónapok óta.