Szerintem fej/bakművelésen itt senki nem termel csemegeszőlőt, azért nem kaptál választ.
Általánosságban: jópár csemege fajta nem hoz kielégítő termést rövid csapon. A bakművelés pedig leginkább rövid csapra van kitalálva, talán az erdélyi karikást illetve a vendégkaróhoz való kikötést kivéve, mert azokkal lehet szálvesszőzni is.
A nagyobb fürtű csemegeszőlőket eléggé nehezen lehet bakművelésben termelni a kevés hely miatt - legalábbis így képezelem, mert a bakművelés 20-30cm-vel a föld felett van, onnan jönnek a hajtások, tehát egy 20-30 cm fürt a földig lelóghat.
Ha már bak művelés, én legalább 150-160cm kilógó karóval számolnék, hogy megfelelő mennyiségű levélzet maradjon csonkázás után is. A 2,5cm-s nekem kevésnek tűnik. Főleg pár év múlva, amikor el kezd korhadni, kitörhet a nagy lobozattal egy nyári viharban.
Én azt javaslom, hogy vegyél 3-4 db 8-10 cm átmérőjű 250cm-s akác oszlopot, és csinálj egy egyszerű támrendszert ennek a 13 tőkének egy vezérhuzallal a karnak, 2-3 pár befűzőszállal a lombozatnak, és akkor a kérdezett karó a törzs neveléséhez tökéletesen meg fog felelni. És ezen a rendszeren tudsz szálvesszőzni, de rövid csapra is metszeni, a növényvédelem is könnyebb, hatékonyabb.