ipok81 Creative Commons License 2016.06.21 0 0 3308

Sziasztok!

 

A közeljövőben elköltözöm Budapest betondzsungeléből kis családommal egy szép kertesbe. Megfogalmazódott bennem az igény, hogy húsnyulat nevelnék úgy, hogy a kis életüket ideig óráig kellemesen tudják eltölteni. Egy nagyobb területet elkerítenék nekik es kialakítanék a földben nekik üreget. Téglával vagy betonnal egy bizonyos szint után elzárnám az utat, h még se ássanak át Kínába illetve a kerítés alatt se jöjjenek ki. Legalább is ez a terv! 

Olvastam a Magyar óriásról, illetve túlvagyok pár youtube-s videón. Az nem tiszta még, h a magyar big-one ásós-e, illetve milyen szokásai vannak. Vad-üregi nyúl rokonaként gondolonám, h szeret ásni, illetve bírja a hideget.

 

Húsnyúlként tartották annó, ezért esett rá a választásom.

 

Nem tudom, h hús arányban mennyire jobb, mint az átlagos fehér nyúl? (nem tudom mi a pontos fajtaneve, de összességében láttam piros szemű fehéret és nem pirosat de lényegesen kisebb mint a magyar oriás) 

 

A kérdésem az, h javasoljátok-e a magyar oriás nyulat a fentiek tükrében, vagy inkább a "hagyományos" nyulat, illetve ketreces tartás a biztosabb, ahol nem megy fagypont alá a hőmérséklet?

 

És hát nem utolsó sorban Budapest XX. környékén van-e valakinek magyar oriás nyula, h lássakmvégre egyet élőben! :)

 

Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm és elnézést azoktol, akik szerint nyulat a husa miatt tartani otrombaság!

 

Üdv:

 

András