Üdv!
Már néhány alkalommal javasolgattam, hogy minimális barkácskészséggel lehet teleszkópos antenna konstrukciót készíteni. A belinkelt helyeken a csövek adottak... Az általam favorizált helyen szinte készen, méretre vágva megveheted, és otthon akár a kilencedik emeleten, egy hokedlin összerakhatod! :-) Ha meg ez a családi életed zavara okán menne csak, hát vagyunk még kevesen Öreg Csókák, kik még segedelműl vannak! :-)
Ahogy meg "nyunyuka" is megerősítette: A kereskedelem is "Barát", vagyis méretre vágással segít. (Persze 2000 mm az méret, és ne kérj 1750 mm-t! Úgy gálánsan, felkerekítve! )
És, ahogy "nyunyuka" mondja: Viheted kamionnal is! :-) (Én meg mondom, hogy a "lejjerköves udvarra kamival be ne hajts! :-) :-) Vazze, ha én vagyok a biztonsági főnök, már a bekanyarodáskor lövetnék rád! :-) ) Méretre vágott anyagot kicsinyutóval, avagy tetőcsomagtartós szkgk.-val... és marad a barátság! Akár jövőre is! :-)
No! Építs teleszkópos antennaárbócot, és felejtsd a régi teleszkópos katonai aluárbócokat!
Minden jót!
Öreg Csóka