APT
2016.06.17
|
|
0 0
14442
|
Rém egyszerű, a négyszögletes esztergakést egyszerűen ferdén (45 fok körül, de igazándiból 30-60 fok között simán használható, mindig lesz megfelelő élszögű felület) le kell köszörülni, úgy, hogy a vége egy rombuszt adjon ki. Ennek az éleivel lehet dolgozni - és mivel kézzel tartod a kést, így élszögeket, előtolást számolgatni értelmetlen - úgyis adja magát, hol fog a kés, mennyire tudsz vele haladni (a kézi esztergáláshoz inkább érzék és gyakorlat kell, mint tudás, ez picit "művészet").
A kis vídiák is nagyon jók, de ezeket inkább csak apróbb munkákhoz lehet javasolni, én például csak csapvégeket formázok velük - oda viszont fantasztikusak. Mivel gyorsan és gyakran kopik-csorbul az esztergakés, fel kell szerelkezni a fenésére is, gyémánt korongok, csiszolókő/olajkő feltétlenül szükségesek. |
Előzmény: Dani922 (14440)
|
|