Stetten Creative Commons License 2016.06.13 0 0 21921

Lehet be fogsz pöccenni

Részemröl ez csak egy fórum, nem szoktam én itt csak úgy bepöccenni... :-)

Mint kiderült lakásod az nincs

Van lakásom is, garázsom is, csak nem tudom áthozni Ausztriába. Mivel itt fogok tartósan élni most itt is veszek egy házat. Garázzsal :-)

9 milliós kocsi akkor is előbb volt, mint saját fedél a fejed fölött. 

Tudod a kinti élet felépitésének vannak lépései. Amikor kiköltözöl, nem az elsö nap veszel egy lakást vagy családiházat, mert ha nem maradsz abban a régióban akkor kellemetlen egy ingatlan miatt a mobilitásodat elveszíteni.

Mondhatnánk, hogy neked is Suzuki Swift kellett volna, ha már te is megmondod ki mit vegyen, és akkor előbb tudtál volna spórolni a lakásra.

Mondhatnád, csak butaság lenne. Nem ez lenne az elsö :-)  Nem függ össze anyagilag az A8, és a házvásárlás.

Mondom, lehet bepöccensz és elkezdesz hisztizni, de te ugyan azt csinálod csak nagyban. 

Próbálod hasonlítani az almát a körtével, de sehogy nem jön össze. A 800.000-es A6-on egy váltóprobléma 600.000Ft-ot vihet el. Hány százaléka ez az autó értékének? 75%-a! Tudod 370.000km-nél bármikor befigyelhet egy ilyen, (vagy bármi más komoly javítás) és a javításra költött pénz egy fillérrel sem emeli az autó piaci értékét. Szar ügy. Tudom te ezt úgy hívod hogy "rendbe teszed az autót", csak közben borítod rá a pénzt. Talán azt is elismered hogy 370-et futott váltónak nagyobb esélye van a meghibásodásra mint egy 120-at futottnak. Ha az A8-nak mégis váltójavításra lenne szüksége, akkor az autó értékének 6,6%-át kellene ráköltenem. Barátságosabbnak tünik mint a 75%, nem? :-)  Nem létezik olyan müszaki hiba az A8 esetében ami az autó értékének 75%-át= 6.750.000 Ft-ot vinne el. Ha létezne, biztosan nem vettem volna meg. Lehet jönni azzal hogy én viszont magas összeget költöttem az autó vételárára. A vételárért viszont nem kár, mert azt az eladáskor az amortizáció levonásával visszakapod. A javításra költött pénzt viszont sosem kapod vissza.

Na ennyit arról, hogy én nagyban ugyan azt csinálom mint aki majd megveszi a szóban forgó A6-ost.

Szóval: volt a szóban forgó 880-ért hirdetett A6-os. Szerinted ezt olyan vásárló réteg veszi, akiknek Suzuki Swift való, nem A6. 

Igen, ezt továbbra is így gondolom. Aki 800-ért tud autót venni nem fogja tudni a komoly meghibásodásokat kifizetni. Kérlek ne gyere azzal a butasággal hogy akinek kétmillió Forintja van a szekrényben az majd nyolcszázért vesz autót. Aki meg ugye hitelre veszi semmennyije sincs, csak mínusz.

kint porlasztod télen-nyáron a 9 milliós kocsit

Arra gondolsz hogy a fedett car port alatt elrohad (rozsdásodik) az alukasztni? Most matekoztunk egy csomót, hagy ne kezdjek bele a kémiába... Melyik része porlad el? Amennyiben nem tudsz erre a kérdésre hitelesen válaszolni, azt kell gondolnom hogy vagy a rosszindulat, vagy az ostobaság beszél belöled. Kellemetlen nekem ezt így öszintén leírni, mert bármit is gondolsz rólam, tényleg nem szándékom megbántani téged. Viszont ne haragudj, de másra egy ilyen állításból nem lehet következtetni.  Kérlek ne sértödj  meg, még mindig megvédheted a becsületedet egy hihetö válasszal. Szóval melyik része porlad el?

Előzmény: eagle_10 (21914)