fiatt Creative Commons License 2016.06.12 0 0 34

2016.06.01-én téligumi lecserélés miatt vitte a feleségem a személygépkocsinkat a Bp.Üllői út 741 szám alatt található gumis műhelybe. Nyári gumit kért, használtat, 4 db.-ot. Munkás kikereste a megadott méretű gumikat, a főnök megnézte, jóváhagyta, kérdésre, hogy van-e garancia rá, azt mondta használtra nincs, de ők csak bevizsgált gumit adnak el. Ezután téli gumi le,csomagtartóba be,használt gumi fel a felnire, fizetés.

Egész nap dolgozom,így csak 3 nap múlva sikerült megnéznem a gumikat a kocsin.A DOT szám alapján 2004-ben!!! gyártott gumit szereltek fel. 12 éves selejt gumit, darabját 7 ezer ft-ért! Ráadásul egyik oldalon a mintázat mindkét keréken hátrafele mutatott! Mind a 4 db. azonos oldali volt,de ők el akarták adni minden áron!

Mindezt azok után, hogy a feleségem mondta, hogy hosszabb útra mennénk 3 gyerekkel,ezért cserélnénk nyári gumira a télit(kocsiban ott volt 2 db.gyerekülés is)

Hétvége lévén 6-án, hétfőn reggel tudtuk visszavinni a kocsit a műhelybe. A főnök nem értette,hogy történt ilyen ,,igaz, ő nem is volt itt múlt héten"! Mondtuk, de igen, ő hagyta jóvá. Elkérte a blokkot, sajnálja,nem emlékszik, de nincs ilyen méretű másik használt garnitúra, nem tud másikat adni, vegyünk újat. Köszöntük, nem kértük, tegyék vissza a téli guminkat. Amíg vártunk a cserére, szóltak, hogy az egyik téli gumiban szög van , megjavítják ha kell(leszerelésnél nem látták..?)Nem volt választásunk, kértük. Végeztek, a főnök kegyesen elengedte a javítás árát, a pénzt visszakaptuk, menekültünk.

Azt hiszem, ahol lelki ismeretfurdalás nélkül veszélyeztetnek három kiskorút+minden közlekedésben résztvevőt, ott sok minden más is megtörténik...