geo log Creative Commons License 2016.06.10 0 0 12290

Lehet, hogy le szabad irni, de az ember legyen óvatos. Gondolkodtam a megvételén, de valószínűleg nem lesz belőle semmi. Pont a fotózási lehetőség miatt érdekelt volna, de így nem vágok bele.

Még ha a fotófeltét a hozzá tartozó lett volna, úgy is necces lett volna a dolog, mert egy Nikon vázat szerettem volna rá felapplikálni. A Jenamed tehát a részemről szabad préda.

Idén már amúgy is elég sokat költöttem mikroszkópra (Ortholux rendbeszedése és világítása, Zeiss Nfpk) és időnként felbukkannak olyan dolgok, aminek nagy a csábereje. Arra kell tartalékolni. Meg úgy vagyok vele, hogy van polarizációs (kőzettanhoz), sztereo (kisméretű ásványok meghatározásához) a Zeiss meg világos és sötét látóteret tud, az pedig - bízom benne - hogy a lányom tanulmányaihoz kell majd. Mikroszkópot nem gyűjteni, hanem használni szeretnék, tehát tovább is olyan irányban lépnék, amerre új vizsgálati módszerek jöhetnek szóba, ill. a fotózás irányába lépnék tovább.

Meg persze a szakirodalommal, hiszen az elméleti alapjaim -talán a kőzetmikroszkópia kivételével -  is elég satnyák.

Ezért is köszön mindenkinek, ha honlapokat linkeltek be, anyagokat tesztek fel. Sokmindent töltöttem már le innen, és sok dolog igen hasznosnak bizonyult. Nálam is lapul pár jórészt kőzetmikroszkópia témájú kézikönyv (általában régiek és német nyelvűek). A volt munkahelyemen, a műszaki könyvtár felszámolásakor megengedték, hogy amit használni tudok, az hozzám kerüljön. Így nem került zúzdába pld. a Ramdohr-féle Erzmineralien, ami az általam ismert legteljesebb ércmikroszkópia könyv. De ez egy másik történet.

Előzmény: piquod_gmail_kom (12289)