turbogabor13 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 48088

Elnézést a kései válaszért, de hol vagyok, hol nem, a májusi fogyasztási adatokat sem közöltem még veletek, bár papíron már megvan.

Szóval "okosbojlerre" kérdeztél:

Ugye nálunk saját döntés szerint minden nappali áramra lett kötve (ad-vesz mérőre): fűtés (villanykazán, klíma), általános dolgok, indukciós főzőlap+sütő, na meg a meleg víz előállítás. Helyem van még plusz mérőnek (H vagy éjszakai), de egyenlőre nem láttam értelmét, gondoltam várok 1-2 évet meglátom mennyit nem ad ki a napelem és változtatni tudok bármin, mert a vezetékek be lettek húzva.

Szóval így esett a választásunk az ariston velis bojlerre. Ezt is lehet éjszakaira (vezéreltre) is kötni, csak akkor a lényegi funkciója vész el. Ha kicsit utána olvasol látod, hogy milyen elven működik (ez most itt hosszú lenne), nincs benne semmi csoda, ugyanúgy cekásszal megy, csak nem fűt fel fölöslegesen és tárolgatja nagy energia veszteséggel.

A számok: Mi 3-an vagyunk (szeptembertől 4-en), kislányom augusztusban lesz 3 éves. Minden nap ő kádban fürdik, kb fél kád víz, mi általában zuhanyzunk, + mosogatás. Jelen pillanatban a ház napi fogyasztása 7-10 kwh között mozog (nálunk minden villany nincs semmi más), így hozzávetőleg szerintem a bojler napi fogyasztása 3-6 kh között mozoghat. Sajnos nem kötöttem rá külön mérőt. Havi fogyasztás így 150 kwh körül lehet.

Szerintem ez nem vészes, viszont így mindig van meleg víz, annyi és akkor mikor én akarom!

Remélem segített

Előzmény: s_abel (47937)