kokesz44 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 12738

Két év után és két új térddel Újra versenyben!

Nagyon vártam és nagyon készültem a két műtét utáni első önálló versenyemre. A nagy nap az idei Hollóson jött el s mondhatom, nagyon örülök, hogy sikeresnek éltem meg visszatérésem. Még akkor is ha iszonyatosan elfáradtam a végére. Mind fizikálisan, mind szellemileg. Hihetetlen mód kellett figyelnem minden lépésemre, félve az esetleges sérüléstől, rossz mozdulattól, ami nagyon nagy bajt is okozhatna.

 Becsapnám magamat, ha azt mondanám, hogy az eredmény az másodlagos, de valahol még is csak helyén kell kezelnem a dolgokat. Meg kell, erősödnöm s újra fel kell venni azt a ritmust, ami korábban megvolt. Ezeket a ellenőrbíróként nem lehet csak úgy  pótolni. Az akarással nincs gond, sőt ha már Hollós most is elhagytam a kartonomat és a menetutasításomat az egyik átmeneten (9-10.) csak most visszamentem megkeresni –nem úgy mint  három évvel korábban. Mivel irányba szoktam venni az átmeneteket viszonylag hamar meg találtam, visszafelé!

No de a versenyről, s arról is igen csak szubjektívan. Először is!

Nem gondoltam volna, hogy a Nyílt kategória pályák ilyen kemények. Mivel korábban nem ebben a kategóriában indultam meglepetésként éltem meg a versenyt. Az pedig hogy ez a helyes, vagy nem az én tisztem megmondani, de véleményem az hogy ez a követelmény nem az „előszobája a felső kategóriáknak” hanem már ez már maga AZ!

Mire alapozom is ezeket.

A 21 ellenőrzőpontból 80 méteren túli pontszerű támadópontról lehetett optimálisan fogni 7 pontot. További 5 pontot csak vonalas jellegű tereptárgyról lehetett fogni. Ami nehezítette a finom tájékozódást az pedig a terep jellege, már, mint az aljnövényzet sűrűsége. Szinte minden pontnál tévesztőkkel. Nem elvitatva azok korrektségét, de nem hiszem, hogy az a helyes, hogy a terep jellegétől függetlenül tele pakolom tévesztőkkel a környéket.

Még egy észrevételem s ez már kritika! Nem volt korrekt a két szerkesztési feladat. Mire gondolok. Mivel nem tudhattam, hogy hová is jönnek ki a szerkesztések a három –három adatból a annak eredménye gyakorlatilag olvashatatlanná tette a térkép azon részét amely finom térképolvasást igényelt. Pedig 0,3 mm ceruzával és körzővel szerkesztek!