mormota50 Creative Commons License 2016.06.03 0 0 242

Szerintem az is okozhat pszichés alaoon fizikai rosszullétet. Sokan szétválasztják a testet és a lelket. Szerintem nem lehet. Egy emberhez mindkettő hozzá tartozik. Ami lejátszódik a testben az kihat a lélekre és ez fordítva is igaz. Mondanám, hogy kapuzárási pánik. Ami akár igaz is lehet. Eldönteni nem tudom, mert nem ismerlek, de egy pszichológusnak több a lehetősége, hogy megállapítsa. Ezt a kapuzárási pánik dolgot ne csak a szexre értsd, hanem általában. Ahogy az idő halad az ember öregszik. Tetszik, nem tetszik ez akkor is így van. 40 év körül is megállapítja az ember, hogy 20 évesen többet bírt. És ez igaz akkor is amikor valaki 50, 60 vagy esetleg 70 éves lesz. Van aki ezt elfogadja és van aki nem törődik bele, hogy kevesebbet bír. Az ilyen kapuzárási pánikra gondolok. És így kapcsolódik a test és a lélek. A tested már nem bír annyit, mint valamikor és ez zavarja a lelked. A lelked pedig próbál hatni a testedre, hogy de bizony bírod te azt. És akkor jöhet a fizikai fájdalom, mert nem bírod.

Nem tudom hány éves vagy, de biztos, hogy 20 évvel ezelőtt több zsákot tudtál felvinni az emeletre mint ma. És ez zavar! Elhiszem, de ezt tudomásul kell venni. Én nem estem át ezen a kapuzárási pánik dolgon, mert nem zavart, hogy öregszem, tudomásul vettem. 

Nem biztos, hogy jól le tudtam írni a gondolataimat, de remélem azért érthető. Beszélhetünk még róla, és ha csak annyit elérünk, hogy megpróbálod magadban tisztázni ezt a dolgot és - talán - a fizikai tünetek csökkennek, talán meg is szűnnek, akkor már valamit elértünk.

Előzmény: columbus0 (241)