-sanci- Creative Commons License 2016.06.02 0 0 3972

Szia!

Nem sokan olvassák ezt a fórumot már szerintem. 9 éve bent lakom így pár szubjektív válasz:

 

A közbiztonság bent szerintem ok, kerítésen kívül persze bármi megeshet. Tudok pár autólopásról, gyakori a feltörés, de ez ezzel jár, ha kint leteszünk egy autót, szerintem ez nem kerület függő. Nekem is törtek fel autót, elvittek egy plüs koalamackót, meg egy gagyi napszemüveget. Fantasztikus szerzemény, gratulálok a kedves rongálónak!

Nagyobb értékű autót érdemes kerten belül parkoltatni onnan tudtommal még nem lovasítottak járgányt. Én 2 betörésről tudok a 9 év alatt, lehet volt több, de nem csámcsogott rajta a köznép. Egy (nem fizető?) narkósnak elvágták a torkát, talán ez volt a legdurvább story.

Zaj: Néha van pár házibuli, ha van klíma, ez nem feltűnő. Persze ha az ember fölött nyomják, az ellen nem véd. Nekünk szerencsénk van per pillanat nyugi van az adott épületünkben. Szerintem a leszálló repülők zavaróbbak, mert az állandó konstans zajforrás (ha klíma van, megint nem feltűnő). Ha a vasút felé néz a ház, a rendőrségi lőtérre, meg a vasútra szoktak panaszkodni egyesek. Ez is inkább napközben/nyitott ablaknál érdekes.

Penész: Nekem nagy teraszom van, a téli csap szelepét magam cseréltem, ez megadta magát, a penészedés innen eredt, most száraz a fal. A penészedés részben a téli kevés szellőztetésből is fakad(hat). Van szárítógépünk a ruhák nem párolódnak a lakásban, illetve elég nagy az eltérés az egyes lakások teraszainak/erkélyeinek vízelvezetése között. Ezek fontos szempontok. Nekem pl soha nem ázott be.

Állapot: Repedések voltak (legletteltem), már nem "mozog" a ház, újabbak nem generálódtak. A vízvezeték rendszer sajnos nincs jó állapotban, ezen remélem az új közös képviselet dolgozik.

 

A sok negatívumnak tűnő dolog után ami nekünk továbbra is tetszik (elég szubjektív megint):

-nagy zárt kert, rohangálhat a gyerek, lemegyünk, s tudunk bratyizni mi is másokkal. A gyerekek igénylik a társaságot (bár ez gyerek és szülő függő :)

-nekem és a feleségemnek is közel a munkahely, közel a városliget

-van kulturált bolt/zöldséges

 

Szinglik, gyermektelen párok, 1 (max 2) gyerekes családok találhatnak itt megfelelő lakást maguknak szerintem. Ha sok a motyó/ingóság, egy lakáson kívüli tároló nem árt, az sajnos kevés van a garázsszinten, nem járt minden lakáshoz. A nettó alapterületek nem nagyok 3x-7x nm-ig terjednek.

 

Sok mindent lehetne még írni, elég eltérő szempontok mozgatnak egy embert lakáscél esetén, ki mire háklis stb.

Pl engem a troli pont hidegen hagy :)

Előzmény: malnaa (3971)