Törölt nick Creative Commons License 2016.05.31 0 0 7813

Szerintem nem fog kelleni, ennyire már nem fogunk a korhűséghez(??) ragaszkodni.

Egyszerűen kap egy CMOS ic-t (pártiz ft, egy presszókávé drágább) és avval remélhetőleg menni fog.

 

Ha nem jó még úgy sem, akkor pár mikró tantálkondenzátort, ami tárolja az energiát a tüskék idejére, a resetnek meg mindegy, hogy megnyújtja egy kicsit amig a kondenzátor először feltöltődik.

Bár Aramir nem mért kondenzátort az eredetiben...., vagy arra utaló dolgot..

 

A felvett árammal csak az a probléma ,hogyha negativ tüske kerül a resetre, esetleg resetel a drive, ami egyébként meg  azonnal "elrontja", mert ez az átkozottság nekem folyamatosan teszteli a hardverkulcsot, a drive reset meg jó időre meghúz minden vonalat, azalatt nincs hardverkulcs válasz, össze is zuhan az egész.

 

A kód guruk valami olyasmit írtak lejjebb, hogyha kattintassz a menüsorra, akkor tesztel(?!?), de nekem a valóságban fizikai vason a szkóp egész mást mutat, folyamatosan ömlenek az atn tüskék, és amint nem válaszol időben a kulcs, már jön is a szemét, esik szét a program.

 

Resetre valami nagyon furcsán viselkedik, mintha resetvédett lenne, de ha szétesett, első vagy második reset után mégis visszajön a normális induló kép.

 

A szintekben IS félreértés volt, nem az atn H-ra hanem L-re kell működni, tehát az egyszerű inverteres  tranzisztoros áramkör már itt bukott.

 

Sőt, szerintem ez sosem lehetett tranzisztorokkal.

Ahogy kezdetben is gondoltuk az atn _felfutó éle_(!) után kell azonnal egy rövid időre lerántani a data-t, és NEM szintekre reagálni.

Csak így nem zavarja a normális kommunikációt, mert mikor az ATN-t elengedte a master, már lezajlott amit szeretett volna, közömbös, ha egy rövid időre a folyamat után clock nélkül leugrik a data. Szintvezérlésekkel pár egyszerű alkatrésszel ezt _így_ nem lehet megoldani.

 

 

 

Előzmény: siz (7810)