Homo mirabundus Creative Commons License 2016.05.29 0 0 1201

WiFi, amit nem emlegettünk?

Az oka egyszerű: ha van, az jó, ha nincs, olyan mindegy, mondjanak bármit a "korszellemre gyúró" szirénhangok.

 

 

Az itt megjelenő felhasználók körében amiatt nem szerepel a preferenciák között, mert a készíthető kép minőségére, de egyáltalán magára a képelésre sincs semmi befolyása, csak a gyártónak ad további lehetőséget, hogy megindokolhassa, miért lett megint drágább egy vas. Ráadásul csak olyan alkalmakkor lehet előnyös, melyek megoldásának azért több használható és nem is macerás alternatívája van:-), ezért ha nem is parasztvakítás, nem áll messze tőle. Akkor már hasznosabb a GPS, ha van - de valljuk be, hogy (számunkra) annak is csak meglehetősen speciális területeken lehet/van értelme, pl. utazáskor, hogy ellensúlyozza annak a bizonyos osztrák úriembernek az emlékeink körüli ügyködését:-). No jó, lehet egyéb is, pl. hogy támpontjainkat másokkal is megoszthassuk ilyesmikben, hogy pl. azon az ötven hektáros területen hol is van annak a köcsög rókának az odúja, amit múltkor találtunk:-).

 

Látod, csupa :-) és :-). Ezek egyike sem a képekről szól, csak adnak némi extra komfortot. Jó pénzért.

 

Egy profi munkájában lehetnek/léteznek olyan szituációk, amikor nagyon is jól jöhet, vagy éppen nem is nélkülözhető a WiFi, valamint jól fest az adatlapon is. Nekem soha egy pillanatra sem hiányzott, s ha volt is az éppen használt vázban, amit munkára megkaptam, nem mindig tudtam róla... Nyilván egy kütyü-megszállottnak más lesz a véleménye, de a lényeg: az utolsó szempontok mögött lenne, nagyon távol a mérleg nyelvétől, ha döntenem kellene - 21. század ide vagy oda.

Inkább a szükségleteid határozzák meg a választásodat (a pénztárcán túl). Foglalkozz inkább az APSC vs. FF, fókuszálási jellemzők, a sorozatsebesség és az ISO kérdéskörökkel, melyik mennyiben szolgálja az igényeidet. Ezek mind messsze fontosabbak, míg a WiFi minimum nélkülözhető, s az előzőekben egészen objektív, sokirányú tanácsokat kaptál...

 

Előzmény: J.Árpy (1200)