Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2016.05.27 0 0 68721

  "Ha legalább 2mm-rel szélesebb peremet préselnének neki,"

 

A keskeny peremű gipszkarton dobozt könnyebben lehet teljesen síkba is szerelni: a keskeny dobozperem megroppantja a lyuk peremét és a doboz teljesen besüllyed a falsíkba. Festők imádják, ha semmiben nem akad a glettvas és egyes szerelvényeket is csak így lehet teljesen falhoz lapulva szerelni. Szélesebb peremmel mindez nem lenne megvalósítható.

 

    "A rögzitő  fülek közül az egyik, a felső többször kiszúrt velem, amikor kilazitottam , nem fordúlt ki hanem leesett a hosszú csavarrol."

 

A rögzítő fül csavarját egyes dobozoknál egyből lehet előrefelé tekerni (a fül kiugrik a helyéről), másoknál is elég szokott lenni mindössze fél-egy fordulat hátra, mielőtt elkezdheted jobbra tekerni. Amelyik doboznál túl rövid a kilógó menet, vagy nem elég a csavar-fül szorulás ahhoz, hogy a felső fület függőlegesbe fordítsa, azt a fajta dobozt nem szabad többé vásárolni.

Néhány gyártó odafigyel arra, hogy a termékével a szerelők könnyen tudjanak dolgozni, néhány gyártó meg leszarja. Sokszor ha a drágább anyagot vásárolod, akkor annyival hamarabb végzel a munkával, hogy kiderül: a drágább anyag az olcsóbb :)

Előzmény: King_of_Giants (68716)