Üdvözlet a fórumozóknak.
Nejemmel meglovagoljuk a CSOK adta "lehetőségeket" és lakásépítésbe fogtunk. Mivel nálam fontos, hogy minden profi legyen, így a nyílászárónál is a legjobbra törekedem, a lehető legjobb áron. (nem a legolcsóbb kell, hanem a legjobb, ésszerű, megfizethető áron, nem Internorm vagy hasonlók)
Elmentem pár helyre, néztem nagyon sok profilt, mindenki mondott sok okosságot, és sok hasznos dolgot, de eléggé sok a választási lehetőség és nagy a szórás, így utánaolvasgattam sok helyen, keresgéltem ugye az interneten, aztán találtam rá erre a fórumra is.
Olvasgattam a fórumot, visszamenőleg is, de igazság szerint nem tiszta sok dolog. Meg kell jegyezzem, remek ablakokat gyártanak napjainkban. Összevetettem pár fórumos hozzászólással is őket, és hál istennek, a legtöbben az általatok emlegetett profilokkal dolgoznak. Bevallom, a Veka az egyik legszimpatikusabb. Amit szintén észrevettem, és itt is elég nagy port kavar, hogy ugyanazon ablak, jelen esetben Veka profil, itthoni gyártásban drágább, mint mondjuk Lengyel gyártásban. Pedig amilyen ablakokat néztem, még a lengyel minták szebbek is voltak, jobban, szebben kidolgozottak. Persze, lehet ez csak parasztvakítás, és a mintájukat tipp topp-ra csinálják, de eléggé elbizonytalanító számomra, mert elég meggyőző volt.
Az értékesítők is azt mondták (persze ők azt adják el, amit épp kell), hogy már nem kell félni a jó minőségű Lengyel vagy Szlovák ablakoktól. Minőségben a legjobbak között vannak, vasalat ugyanaz bennük. Persze, nem noname profilról van szó, hanem Veka, Aluplast, Rehau és Drutex. Vasalat ahogy nézem az ajánlatokat, általában Roto NT, egyedül egy cég adja Maco Multimatoc-kal, bár nekem a Maco jobban bejött, mert alapból gombafejes vasalat van benne, és a Roto-ban azt hiszem, alapból ilyen sima fejű.
Tisztába tudja ezt valaki tenni, és hogy miért szidják ennyire a Lengyel ablakokat és gyártókat több helyen is? Logikus, helytálló magyarázatokkal! A garanciájuk rosszabb vagy miért? Mert pl. egy Veka ugyanúgy Német profil nem? Vagy a Rehau szintén? Attól, hogy ott rakják össze, és olcsóbb mint itthon, attól még minőségben tudnia kell ugyanazt, nem?
Erről a 4 profilról, Lengyel gyártásban mi a véleményetek?
Illetve, mi az a Cérnaheggesztés?
Vagy ne kísértsem a sorsot, és bízzak az itthoni gyártókban?
Köszönöm előre is a válaszokat és a felvilágosítást!