mmttzz Creative Commons License 2016.05.16 0 0 92784

Igen, állni is sokat fog - talán megáll az elített 350 nap is - nagyságrendileg... idén meg egész biztos. :-)

Természetesen az anyagiak sem közömbösek, de ha már veszek akkor olyat lenne érdemes ami későbbi - esetleg ma nem tervezett igényeket is kielégít. 

Szerelni nem nagyon akarok, nem is értek hozzá. :-(  

Szántani mélyszántás nincs tervben, szerintem nem is lesz. A várható feladatok 85%-át fedik a következők:

- 1ha Gyömölcsös karbantartása, 1ha császárfa ültetvény kialakítása és karbantartása, és valószínűleg további 2-3 ha levendula ültetvény kialakítása és karbantartás, kommunális ház körüli munkák

- fűnyírás

- vontatás? (vélhetően és előreláthatólag nagyon max 4-5 t)

- rotátorozás

- esetleg hótolás

- kihajtást szeretném tervem használni faapríték létrehozására (ágaprító?) , esetleg eseti kiközelítés?

- szántás? Nagyon-nagyon eseti

- (nagyon-nagyon talán - ha egyáltalán... homlokrakodó , később?)

A terület oldalra nem dől. Egyébként cc. 8-12% dőlés.

Mindehhez ideális talán egy 40-60 LE körüli  4x4-es kommunális midi traktor lenne ideális, de az anyagilag elérhetetlen, használtan nem is láttam, főként nem az 1-2 M közötti kategóriában...  a kihasználtság miatt pedig amúgy is fölösleges - nem rentábilis.

Szívem szerint -és az általatok leírtak szerint 552 vagy 82 körül szemezgetnék, de a felhozatalban ott csak 2 - 2,8 között látok példányokat, azt meg egyenlőre kicsit sokallom.... persze ahhoz viszonyítva hogy a fórumon korábban írtak szerint állítólag 1 - 1,5 M között is vannak használható példánnyok (?!) .. én nem látok ilyet...

Lehet hogy túlbonyolítom (?) és a fent leírtak alapján pont elég.... és kéne keresni egy nem 4x4-es verziót? Mondjuk 50-550-80? 

Előzmény: Szaby27 (92782)