forescate Creative Commons License 2016.05.16 0 0 138

Nyugodtan piszkáld csak meg ha van egy kis időd! Hidd el semmi baja nem lesz!! Sokkal többet árthat ha az ember látja, hogy valami nincs rendben a növényével, de csak várja, hogy történjen vele valami! Ilyenkor mindig jobb ha biztosat tud az ember, akkor tud csak segíteni. Amíg csak várakozunk, akár tönkre is mehet a növény ha nagyobb gondja van - amit ugye nem tudunk biztosan, mert nem vizsgáltuk meg alaposan! :-)

A növények többsége nagyon jól tűri ha megbolygatják, a Sansikat sem viseli ez meg!

Ha nekem van ilyen problémás szanzavérám, én is gyakran kiveszem a cserépből, és alul-felül megvizsgálgatom. Csak akkor hagyom békén ha normálisan elkezd fejlődni. Addig viszont nincs menekvés! :-) Persze óvatosan kell csinálni, hogy lehetőleg ne sérüljenek meg a gyökerek. Nincs ezzel semmi probléma!

 

Moonshine: Igen, ha jó volt az infó termetre is Robusta lesz. Tehát ugyanolyan széles levelei lesznek. Semmi nem változik csak a szín és a mintázat-elvileg. Én is kíváncsi vagyok! :-)

 

Én is mindig megbántam ha egy-egy Sansit elszalasztottam. :-) Valahol innen ered, hogy én is "gyűjtögető" lettem. Mindig újra kerestem az elszalasztott növényeket - amiket persze utána hónapokig vagy évekig nem lehetett kapni.. És mindig voltak mások helyettük, amiket meg igen.:-) Így lett egyre több növényem. Szóval ezzel vigyázni kell! :-D Ez vonatkozik a lépcsőházi növények vadászatára is (ha éppen nem tudsz belőlük beszerezni=kapni! :-) Egyik ismerősöm mesélte egyszer, hogy egy közintézményben látott egy csodaszép és ritka Sansit - jut eszembe, én is jártam már így!!!:-D És nem kapott belőle... És elindult a keresgélés..:-)

Üdv.

 

 

Előzmény: feherflamingo (136)