IszikeMagaszaki Creative Commons License 2016.05.16 0 0 52

Senkinek sem javasolnám az Aliexpress-től vásárlást, azon belül különösen a "Shenzen Skyblue Co.Ltd." nevű kereskedő tabletjeit!

Januárban rendeltem egy tabletet, április elején megkaptam, használhatatlan, hibás akkumulátorral. Külső áramforrás nélkül el sem tudtam indítani, ha feltöltöttem az akkut, másnap reggelre kikapcsolt állapotban is kimerült.

Elindítottam a vitát (dipute), felajánlottak 3 megoldást, hogy válasszak:

1. 35% visszatérítés

2. küldenek egy új akkut és egy videot, hogy hogyan kell kicserélni

3. Ha visszaküldöm a gépet, visszatérítik a teljes vételárat, de a postaköltséget nekem kell viselni és az ÁFA-t és vámot sem térítik meg.

Mindent összevetve: azt válaszoltam: kérem a 35%-os visszatérítést. Mivel ez egy szimpla, pár perces banki tranzakció lenne, vártam egy hetet: nem jött semmi. Akkor folytattam a "dispute"-t és azt írtam: ok. elfogadom az új akkumulátort is.

Nos itt tarunk! Ez április közepén történt, azóta nem küldtek semmit. se pénzt, se akkut! Hetenként reklamálom, minden alakalommal újra és újra megígérik, hogy küldik...de nem küldik! Küldtek egy kamu, kitalált transzfer számot, egyik követő rendszer sem találja!

Közben találtam egy budapesti szervizt, akik tettek bele egy akksit, 12 eFt-ért, nem eredeti, a kapacitása is kisebb, de legalább használható.

Azóta megfogadtam: soha többé az Aliexpressen semmit sem vásárolok! Másnak sem javaslom!