help_kene Creative Commons License 2016.05.10 0 0 3858

:-D

 

Vettem egy hygro és thermo métert, hogy lássam mi is a helyzet pontosan.

Bent az irodában 40%-os páratartalmat mutatott és 25 fokot (tök ideális értékek ezek.)

 

Viszont, mikor hazaértem a műszer kapásból felment 60%-ra és kis idő elteltével több mint 75%-ra. A hőmérséklet meg lement 20 fokra.

 

Úgy, hogy elkezdtem közben szellőztetni és kinyitottam az összes ajtót meg ablakot tárva nyitva. (de nem igen változott semmi :)

 

Bár ugyebár eső után vagyunk és a kinti friss levegő is tök párás, tehát csak a szellőztető rendszer nem fogja megoldani teljesen a problémát, mert a benti párát le kell csapatni. és ahhoz kell egy gép szóval mégis veszek egyet :-)

 

Arra gondoltam, hogy van ilyen időkapcsolós konnektor amivel lehet szabályozni, hogy a gép mikor kapjon áramot és amíg nem vagyok itthon beállítom majd, hogy párszor menjen 1-1 órát és tüntesse el a párát. Vagy legalábbis csökkentse a mértékét.

 

Meg veszek egy izzószálas melegítőt és az is be lesz állítva, hogy melegítsen egyszer vagy kétszer 1 órát.

 

Most persze a konvektorok ki vannak kapcsolva, mert ilyen hőmérsékletnél már nem fűtök. Minek ? egyik nap poló is elég másik nap pulóver kell. de hát ilyen a tavasz.

 

Szóval azért ez mégsem annyira egyszerű kérdés. Majd összerakok magamnak egy saját rendszert ami szellőztet is meg párátlanít is meg melegít is. A három egyszerre már hatékony kell, hogy legyen.

 

Most, hogy van egy ilyen mérőm máris előrébb vagyok, mert tudom, hogy a probléma megoldása nem olyan egyszerű.

 

Nekem egyébként most pont nem kell nő. Örülök, hogy nincs itt egy se és nem basztat a faszságaival.

Ha nő kell, majd inkább én megyek el hozzá :p Szárítógép nélkül is lennének jelentkezők.... :)

Előzmény: Törölt nick (3857)