szabojozsi1964 Creative Commons License 2016.05.10 0 1 40151

Beszélj velük! :)


Amúgy meg semmi értelme ennek a mániákus kevergetésnek. Nem tudom, ki és honnan szedte ezt a butaságot, de ez amolyan igazi magyaros okoskodó valami lehet.

Kiválogatja, kikaparja, és még nem is fejlődik rendesen, mellé pedig egyáltalán nem gazdaságos. Egyszer kiszámoltam, levezettem itt, 2,5 kilós nyúlnál kb. 100 Ft a különbség, a mérleg másik serpenyőjében pedig a 2-3-4 héttel tovább tartás van (etetés, takarítás, betegség előfordulásának a lehetősége, ivarérés miatti szétválasztás....).
Persze, mindenki maga dönti el, lehet a száraz kenyér-fű-kerti hulladék kombót is választani.

 

A debreceni fehérnél pedig fokozottan érvényes fent leírtak. Sőt! Kizárólag az igényes, az adottságainak  megfelelő tartásmód mellett képes produkálni a standard eredményeket. De tovább megyek, az igénytelen, mély almon (szar meg húgy, csak a magyarok önkíméletből mély alomnak nevezik), kiszuperált lábosból itatós, vájuszerű földre tett etetőből abrak és ürülék keverékét etetős, összeugrált-vizelt-szart szénát padozatról felevő tartás mellett még gyengébb, sokkal gyengébb eredményt hoz, mint egy keverék nyúl.

 

Ez van. Ha tetszik, ha nem (nem neked "üzenek", nem személyeskedésnek szánom!!!). Sajnos (nem sajnos) a jó eredményhez jó munka is kell. Semmiből nem lesz valami.

 

Sok szerencsét és sok örömöt kívánok neked a debrecenikhez, leld örömöd bennük!

Előzmény: Öreg Halász-) (40148)