juhosttt Creative Commons License 2016.05.08 0 0 20151

Ahol legalább 4-5 jól fejlett levél volt, ott hónaljhajtásokból szépen elkezdett hajtani. Idő hiányában nem is nyúltam hozzá, ma jártam fel. Az egy szem totál elfagyott tőkém is elkezdett hajtani a tőkefejből. Persze ezeken a termés kevesebb lesz, hát rá kell hagyni hogy az idei év ilyen. 

Ahol a hajtások csak kis picik voltak azokat eltávolítottam. 

Ilyenkor én személy szerint a felesleges permetezéseket hagynám el, amelyekkel a szőlőt terhelik egyesek.. Ha nincs fertőzési veszély, de inkább jelek, akkor ne nyomjuk rá az anyagot. Ha nagyon fiatal a tőke, a fiatal kis hajtásokat simán le lehet perzselni egy meggondolatlan lombtrágyázással. Ha erős, idősebb a tőke, akkor meg azért nem kell nyomatni a lombtrágyát, mert simán regenerálja magát a szőlő.

Ha meg lepusztult (!elhanyagolt!) idős tőkékről van szó (nem nálad hanem általában véve bárkinél), akkor nem most kell elkezdeni észbe kapni és nyomni rá mindent amit csak a boltba adnak...

Más:

De azt is tudom értékelni mikor a "komoly" mezőgazdász talál egy sérült levelet, leszedi, majd jól megfonnyadva elviszi a mezőgazd boltba, odadobja az eladónak hogy ez van, adjál valamit... Ezt pont 2 napja láttam. Na az ilyeneknek el lehet adni mindent, főleg a drágább szereket.

Előzmény: Lacika59 (20150)