Egy griff Creative Commons License 2016.05.02 0 0 116468

Szia, ahogy pacman is írta, a kockás füzetben levő adatok itt-ott változtak a pad építése közben, de ezeket sajna nem javítottam akkor ki. A lábak, a karfa, illetve a háttámla felső íves deszkája amire 5x5 volt írva a tervben, az a gyakorlatban kisebb lett, ennek oka pedig ez:

Kerítésnek vásároltam 1,5 m3 colos vörösfenyő deszkát. Kicsit többet vásároltam belőle, gondoltam majd jó lesz az valamire. Nem kellett sokat várnom az ihletre, egy kinti, szabadtéri padnak pont jó ez a vörösfenyő.

Így történt, hogy a pad említett részei colos deszkákból lettek összeragasztva. Mivel ragasztás előtt is gyalulnom kellett, és utána is, így nincs meg az 5x5-ös külméret, szerintem 4,5 x 4,5 cm-es lehet, de azt most nem mértem meg.  :-)

 

A terv részemről abszolút ráér, és kapsz egy kis szabad kezet is benne, nem kell nagyon ragaszkodni az átküldött számokhoz. :-)

Ami lényeges, hogy az ülőlap magassága és mélysége számomra tökéletes lett, szerintem nagyon kényelmes. Egy dolgon változtatnék, az pedig a háttámla dőlésszöge. Nem mértem meg, hogy most hány fokos, de azt biztos, hogy nagyobb dőlésszöggel csinálnám a következőt. A kockás füzet jobb oldalán van egy méretezés, én az alapján ragasztottam össze 4 deszkát és vágtam ki a végleges lábat, abból ki lehet számolgatni a szöget is.

 

A modellen szerintem nem kell a csapolásokat kidolgozni, elég ha minden egyéb méretet le tudunk olvasni róla.

Köszönöm, üdv.

Előzmény: ombuccman (116465)