De hát nem is ez lenne a kérdésem.
Hanem az , hogy van csómó hálózatom. Van egy 24 órás - korábban ugye ezt nevezték nappali ármnak. Ezen egy 32 Amp. un. kismegszakító és utána 4 db al áramkör. Na ezek biztositékai még az un. olvadó biztosítékokkal vannak ellátva , 10 Amp. -es biztosítékokkal. Nos az egyik családtag azt mondta hogy nem korszerűek, mármint ezek az olvadó biztosítékok.
Így van ez vagy sem ??
Az eset/probléma úgy merült fel, hogy porszívózásnál mindig elment az áram.
Végül kiderült, hogy egy 1800 Wattos porsívót használt az illető, közben ment ugyan erről az aláramkörröl egy mosógép, meg egy csómó villanyos égő meg még kitudja.
Megkaptam, hogy nem korszerű ez az olvadó biztosíték. 10 Amp.
A másik kérdés . Egy idő után leállt ez a híres porszívó.
Már azt hittük ,hogy elromlott.- A fenét . annyira televolt aporzsák, hogy már egy gramm szemét se fért volna bele. Kicseréltem a porzsákot és újra működött az a porszívó.
Itt csak sejtem hogy egy védelem van beépítve, ami célja az , hogy bizonyos esetekben védje készüléket.
mert bizony még 15 perc állás után is meglehetősen meleg volt annak a porszívónak bizonyos részei. Tehát valami védelem működött vagy csoda történt ??
Ja volt még egy olyan elvi vitám, hogy ha valaki kézbe vesz egy porszívót gyözödjön meg artról, hogy a működésnek minden feltétele meg van é , így pl. az hogy a porzsák már szinültig tele van.
Vissza erre a nem korszerűnek minősített olvadó biztosítékra :
Szerintem az is a funkciója, hogy egy túlterhelt áramkörnél kiolvadjon.
Mert vannak használók akik azt gondolják, hogy egy áramkörbe korlátlanul lehet fogyasztókat csatlakoztatni.
megy egy mosógép, megy közben pl. egy kenyér pirító, majd egy gyorsforraló és csak úgy rákötnek egy 2 kW-os hősugárzót . Elmegy az áram és még méltatlankodnak is, hogy rossz az áamkör.