btomi_from_szolnok.hu Creative Commons License 2016.04.30 0 0 3723

és ebből szerintük az következett, hogy a gép fegyvert is szállít.

 

A gépen lévő Cargo rakománynyal kapcsolatos mindenféle hivatalos és diplomáciai ügyintézést és papírmunkát a Technika Külkereskedelmi Vállalat végezte (ez ismert tény !!!). Mindennemű fegyverexportot, ami abban az időben (70-es, 80-as, 90-es években) Magyarországról kindult, az rajtuk keresztül ment.

 

A Technika Külkereskedelni Vállalat fegyverexporttal foglalkozott. A Honvédelmi Minisztérium cége volt.

A Salgótarjáni út 20 alatt volt az irodaházuk (baromi nagy irodaház). Ha rákeresel pl "guglimepsz-szel", akkor láthatod, hogy  az épületben ma is a Honvédelmi Minisztérium hivatalai vannak.

 

(Jééé, nem ugyanez a Technika Külkereskedelmi Vállalat keveredett bele a Kalasnyikov-botrányba, amikor kitört a délszláv háború ?? Dehogynem....)

 

Ezen tények ismeretében (amit az első mondatban írtam) én úgy gondolom, hogy gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a gépen "katonai rendeltetésű áru" volt.

 

Nem feltétlen "halált okozó eszközök" lehettek. Lehetett például katonai elektronikai eszköz is (katonai rádiók, mobil radarok, zavaró berendezések), amiket meg bőven gyártott a Videoton. Apropó Videoton... Videoton feliratú ládák voltak a gépen, ugye ?

 

 

 

Előzmény: V.Gy. (3719)