dj.silas Creative Commons License 2016.04.25 0 0 47

Sajnos kb semmi információm nincs az oldal "hátteréről". Na jó, igazából tippjeim vannak azért: (legalább...) tavaly szeptember óta lehet tudni, hogy az oldal eladó. Akkor 16.000 videóról, ~5TB anyagról és napi 1000 látogatásról volt szó.

 

Szerintem olyan napi 3-400 látogatóval lehet számolni, mondjuk 100-an megnéztek átlagban 30 perc videót. Csak, hogy kerek legyen: 300GB/nap adatforgalom, tehát ~9TB/hó csak az adatforgalom. Közel sem egy Youtube, de azért nem is kevés adat ez. És biztonsági mentést még nem is csináltál... Minden esetre ha "rendes" helyen tartod a szerveredet, akkor ennyiért még nem igen fognak szólni - a "rendes hely" pedig legyen mondjuk 20.000 Ft/hó. Na persze maga a hely üresen nem sokat ér, kell oda egy szerver is. Nem akarok belemenni részletekbe, avultatásba, lízingbe, stb, egyezzünk meg annyiban, hogy ez is pénz: 30.000 Ft/hó. Nincs időd és/vagy kedved neked szívni üzemeltetéssel, ezért megbízol valakit, hogy felügyelje szervert, lássa el a rendszergazdai teendőket: 15.000 Ft/hó

 

Na most ez idáig 65.000/hó és még nem foglalkoztál magával a weboldallal. És nem is az, hogy a média lejátszódhoz nincs licenced és megbaxnak érte, de még weboldalad sincs! Tehát úgy gondolom, hogy a helyzet és a döntés abszolút érthető, sőt, inkább köszönjük, hogy eddig volt és ne azzal kezdjük már, hogy kérdőre vonjunk bárkit is, hogy miért kellett megszűnnie!? Szerintem.

Előzmény: Peter Nagel (36)