Pocahontas
Oké, ez vmelyik történelmi alapú izé. Egyértelműen keverem a Dreamworks Eldorádójával. Az se volt túl komoly, de ez egyenesen egy Tüskevár/Két kicsi hód. Amik nem rosszak, csak...
A fehérek mennek rabszolgát ejteni és indiánt gyilkolni, az indiánok meg épp kiírtották a szomszéd népet. Kinek szurkoljak?
A címszereplő meg annyira zizzent, hogy már nem csak beszélget az állatokkal, meg ruhácskákat varr nekik, neeeem, ő FÁKKAL diskurál.
Figy, értem én hogy rajzfilm, így a történelmi pontosság szabadon kezelhető, de attól még nem egy tündérmese hogy azt csinálj belőle amit akarsz! Ha legalább nem első pillantásra szeretne bele az indiánvadászba az indián nőstény...
Ééés az indiánvadász miért nem lövi le az indiánt? Mondjuk én már a kitartó kukkolásától ideges lettem. És hol vannak a kémkedni kiküldött fiú-indiánok?
Oké, az után mondjuk hogy P. egy délután alatt megtanul fehéremberül nem támaszthatunk nagy követelményeket, de akkor legalább mutatnának vmit ami miatt az indián kultúra értékes lehet? Mert a bölények után rohangászós "éljünk a természettel" dolog NEM bejövős.
A vége pedig nonsense. Egyfelől ha jólsejtem vesén lőtték, amibe pár órán belül bele fog halni.
Másodszor HA nem hal bele a sebbe és annak szövődményeibe, akkor sincs értelme áthurcolni az óceánon. Egy út legalább 3 hónap. Az alatt vagy meggyógyul magától és nincs mit csinálni vele megérkezés után, vagy meghal amúgyis.