evelin12345 Creative Commons License 2016.04.21 0 0 451

Sziasztok!

 

Leírom én is a tapasztalataimat, hátha tudok ezzel segíteni valakinek.

Tavaly márciusban kezdtem el a Kresz-t a Csigavérnél, április elején sikeres vizsgát tettem. A beiratozáskor jelezték, hogy kb. másfél hónapot kell várnom, ami nekem nem okozott problémát. augusztustól minden héten hívogattam őket. Akkor még abban a szerencsés helyzetben voltam,hogy otthonról dolgoztam, így a nap bármely szakában tudtam volna menni. November végén kaptam egy oktatót, akit felhívtam, de csak 7és 3 között oktat (decembertől kötött irodai munkaidőm lett)... Kaptam nagy nehezen egy másik oktatót, akivel december 6-án volt az első órám. Délután sosem tudtam menni hozzá, csak reggel. Így jártam reggel 6ra vezetni (sötétben, ködben, stb.) hétvégén pedig 8-ra. Összesen 12 órát vettem Lambert Vilmostól. Aki ez idő alatt lényegében nem tanított semmit. A rutinpályán 1 percet sem voltunk, de kivitt az M0-ra.. A 12 óra alatt nem használhattam a pedálokat, nem válthattam. Csak kormányoztam és indexeltem. 

A legszebb az egészben, hogy úgy indult az első óra, hogy a Csigavérnél nagyon alacsony az óradíj és abból nem futja benzinre. De ha többet fizetek, akkor megyünk , és megtanít vezetni. Ja és az autópályamatricát is velem akarta megvetetni. Na hát ez nem sikerült neki. Az órák alatt a többi tanítványának a magánéletéről beszélt, olykor szexuális jellegű témát is felhozva. 

Arról nem is beszélve, hogy egy 20 éves Citroen Xantiája van, amit korántsem könnyű vezetni.

Amit még érdemes tudni, már az első órán közölte az oktató, hogy a vizsgabiztos tarifája 50 ezer vagy több, amennyit szánok, hiszen nekem fontos, hogy meglegyen a jogosítványom.. meg hát ezt csak egyszer kell egy életben kifizetni. 

 

De szerencsére időben váltottam, habár ez így is 36 ezer forintomba került. 

A Budarösi Flexi autósiskolát választottam, ahol egy héten belül el tudtam kezdeni a vezetést (mindent az alapokról) Nagyon szuper oktatóm van, Balogh Tamás. Ő tényleg tanít, figyel rám, számlát ad(!), alkalmazkodik az időbeosztásomhoz, a munkaidőmhöz. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ez az autósiskola minden téren profi. Nem fizetik le a vizsgabiztost, hanem tényleg megtanítanak biztonságosan vezetni. 


Szóval a Csigavér szégyellheti magát, hogy ilyen körülmények között is hetente indít Kresz tanfolyamot. 

 

E.