unartis: Creative Commons License 2016.04.21 0 0 87

Vigyázni kell, hogy a konvektor meg ne főzze a magokat, mert akkor főzelék lesz belőlük, a homokkal semmi gond nincs, mert ha kisütöd, akkor nagyon jó vetési közeg, ha nedvesen tudod tartani, vetettem már én is tiszta homokba is, perlitbe is nagyon jó vetni, mostanság palántaföld+mosatlan durva szemcséjű(marosi) homokba szoktam vetni, amire kisütött marosi homokot terítek, a homokréteg lefektetése előtt dithane-os vízzel totál eláztatom a talajkeveréket, ami folyamatos nedvességet ad a magoknak, a homokréteg azért kell, mert a homokban nem szokott a mag megpenészedni, a magvetés tetejére gyöngykavicsot terítek, hogy ne nyomja fel magát a mag amit fektetve jó vetni(a természetben is a magok nagyrésze fekve kerül a talajra)! Volt, hogy 100%-a kikelt a magoknak, de sok függ még a mag frissességétől, minél frissebb a mag annál jobban kel kifelé.

Előzmény: ciprus02 (86)