Mackólány77 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 449

Sziasztok!

 

Én ajándékba kaptam a tanfolyamot a Csigavérnél, így már nem volt választásom az iskolát illetően. Viszont, mikor megkaptam, az első dolgom az volt, hogy én is utána olvastam kicsit az iskolának itt és hasonló fórumokon. Az olvasottak alapján lefelé görbülő szájjal indultam neki az egésznek, éppen ezért is tartom fontosnak, hogy most én is leírjam a tapasztalataimat, ugyanis én nemrég végeztem a Csigavérnél és meg voltam elégedve velük!

 

Az elméleti oktatástól, sehol, senki ne várja azt, hogy nem kell mellette egyénileg tanulni! 20-30 különböző képességű/életkorú ember ül egyszerre az órákon! Képtelenség lenne, hogy mindenki úgy jöjjön ki az elméleti oktatásról, hogy minden a fejében van! Szóval, igen, elsősorban egyénileg kell felkészülni a vizsgára, az órán viszont lehetőség van arra, hogy ha valami nem világos, vagy egyértelmű, akkor ott meg lehet kérdezni!

Nekem a beiratkozásnál azonnal, kérés nélkül adtak hozzáférést a gyakorló tesztekhez, amellett, hogy minden órán részt vettem én csak azokat használtam gyakorlás és tanulás céljából! A KRESZ vizsgám elsőre sikerült, 98%-os teljesítménnyel. 

Valóban minden órán meghallgattunk mi is egy-két sztorit az oktatótól, de azt gondolom, ennyi bőven belefér, sőt! Segít ébren maradni abban a 2-3 órában. :)

Nem hinném, hogy létezik olyan autósiskola, ahol ilyen létszám mellett, ilyen rövid idő alatt meg tudják oldani úgy az elméleti oktatást, hogy a tanulóknak nem kell egyénileg készülni a KRESZ vizsgára...

 

A gyakorlati oktatásra ugyan tényleg kicsit többet kellett várnom, mint, amire számítottam, de számomra ez nem volt elfogadhatatlan! Ráadásul van néhány olyan ismerősöm, akik szintén mostanában tanultak más autósiskolánál, de a gyakorlati várólistát ott sem pörgették sokkal gyorsabban, ellenben magasabb árat kértek el érte.

Azért, hogy kicsit többet kellett várnom, kárpótolt az oktató, akihez kerültem. Talán csak szerencsém volt, nem tudom, de az biztos, hogy képes volt lelkiismeretesen és türelmesen felkészíteni a vizsgára. Sosem mentem szorongva, vagy idegesen az órákra. Mindig nyugodt hangon, de határozottan elmondta, ha valamit nem jól csináltam és azt is, hogy kell jól csinálni. Annyi tanuló mellett, mindig képben volt, hogy mi az, ami nekem személy szerint nehezebben megy, de még azzal is, hogy melyik útvonalon jártunk utoljára. 

Pót órákra nekem is szükségem volt, de ezt sem egyedül döntötte el, megkérdezte, én hogy érzem, aztán elmondta a véleményét, ami viszont egyezett az enyémmel. 

Nálam mind emberileg, mind oktatóként "ötösre vizsgázott"! Bátran merem ajánlani bárkinek (Oláh Tibor) és fogom is, ha ismerős kérdez a témában!

 

A forgalmi vizsga: az ég kék, a fű zöld, a vizsgáztatók... nos, ne legyünk naivak! Amióta az eszemet tudom, "divat" bevetni más "fegyvert" is a sikeres vizsga érdekében a tényleges tudás mellett! Lehet ezen vitatkozni, meg háborogni, de attól még tény marad, hogy ott nem feltétlenül az számít, hogy tudjuk-e az elvártnak megfelelően teljesíteni az útvonalat.

Viszont ez nem a Csigavér sajátossága, mint ahogy a vizsgáztatók sem a Csigavér sajátjai. Az, aki a Csigavéres tanulótól megkéri az árát a sikernek, az el fogja kérni az xyz iskolától is!

 

Összegzésként, a Csigavérnél semmi olyat nem tapasztaltam, ami ne lenne jellemző az élet más területén is. Ott is emberek dolgoznak, akik pénzből élnek és néha rossz napjuk van, kissé feszültebbek. Ők sem robotok.

 

Engem rajtuk keresztül egyenes út vitt a jogosítványhoz és nem utolsó sorban - pót órákkal és minden egyébbel együtt is - kevesebb pénzért, mint más iskolánál. 

Összegzésként én pontosan azt kaptam náluk, amit vártam! Én úgy érzem, hogy amit kifogásolhattam volna, az távolról sem a Csigavér számlájára írható!