Szia!
Elnézést megkésett válaszomért, az alaprajzot csatoltam (ablak/ajtó nyílási irányok még nem fixek, itt-ott falvastagságban is van pontatlanság). A régi konvektorok amiket lecserélnék (így a parapetes kivezetések is) a hálószobának jelölt szobában, a gyerekszobában és az amerikai konyha/nappaliban vannak az ablakok alatt.
Hőigény számítást egyelőre nem csináltam, de mivel 2kW-nál kisebb teljesítményű klímát nem nagyon lehet kapni és teljesen új nyílászárókkal gondolkodva összesen 6kW-nak bőségesen elegendőnek kell lennie egy ekkora térben ezért nem tartottam fontosnak.
Az eredeti tervem tehát 3db inverteres klíma lett volna pl. Daikin FTX20J3/RX20K típus, vagy ajánlották a Gree GWH09MB Office Plusz-t, emellett gondolkodtam a Toshiba RAS-77SKV-E5 / RAS-77SAV-E5 AVANT-on és a Fujitsu ASHG-07LECA / AOHG-07LEC General-on. Ezek közül érdemes valamit?
Levegő-víz hőszivattyút nem igen találtam 700e alatt és akkor még nincs kiépítve a fűtési rendszer.
Inverteres klímával a beszerelés/üzembe helyezés költségeivel együtt viszont megállna a dolog 750e körül, mondjuk a melegvíz előállítás ebben az esetben még továbbra is kérdéses. Egy 50m2-es lakásban reálisan 1 millió forint alatt (vagy akörül) szeretném tudni a HMV és a fűtés rendszert. Erre van reális esély? Efölött már a gáz is újra szóbajön kondenzációs kombi kazánnal.
Meleg víz előállításra egyébként a hőszivattyús tárolós rendszer szimpatikusnak tűnik de eléggé horror áron vannak ilyenek. Indirekt tárolóhoz nincs forrás, a bojlert pedig vezérelt áramról nem szívesen üzemeltetnék.
Hozzászólásban szóba került még a fan coil, ezekről a rendszerekről nem sokat tudok. Kell-e hozzá kültéri hőszivattyú, mi keringeti a vizet, stb. A légcsatornázáson is agyalok még.
Minden észrevételt/javaslatot köszönök!
Üdv,
M.