Lacika71 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 662

És akkor a különböző fajtákról is pár szó:

A legigénytelebb fajták a paprika és a saláta félék.

Ezeket minden nehézség nélkül elég egy hideg fehér fénnyel megvilágítani és az eredmény elég jó.

Viszont a végeredmény az ízekben azért észrevehető.

Volt rengeteg cikk egy időben Japánról,ahol a bezárt magas gyártelepeken elkezdték a saláták ipari termesztését mesterséges,zárt körülmények között.

És elég jó eredménnyel.

Üzletileg is megéri és elég nagy számban csinálják most is.

Szinte végig csak a hidegfehér ledekkel világítanak,viszont rájöttek,hogy az utolsó pár napban kell a jó ízhez a vörös erősítése is.

Érdekes megoldással,naponta odébb teszik mindet és 30-31 nap alatt kész a végtermék,ami mindig friss,ropogós.

És itt szinte kizárólag a hidrós rendszereket használják.

A paprikák is hasonlók.

Angliában elég sokan termesztenek különböző körülmények között csiliket.

És ezekből elég kedveltek a hosszú tenyészidejű fajták.

De ott az elérhető eredmények,főleg a kapszaicin szempontjából már nem csak a fehér fényforrásokat használják.

Kezdenek rájönni,hogy a relatív olcsó Kínai csodalámpák nem sokat érnek,hiszen mindennel átvernek amivel csak lehet,az élettartamról nem is beszélve...

Az igazán jó eredményekhez szinte minden spektrum kell,ahogy a napfénynél is megvan.

Ezért lehet elég jó eredményt elérni a hps lámpákkal a vegetatív szakasz után.

De a palántázásban és a gyors,erős alapot adó vegetatív szakaszban a ledeknek óriási előnye van.

Igazából mindenki másra esküszik,nehéz ebben kosnak lenni.

Viszont elég sokat lehet kísérletezni.

De egy biztos,hogy nem egyszerű és a számolt adatok nem mindig fedik a valóságot.

 

Előzmény: Lacika71 (661)