mindenoke Creative Commons License 2016.03.21 0 0 443

Részemről én a Csigavér Autósiskolát NEM ajánlanám! Hiába ez a legnépszerűbb, legnagyobb autósiskola, én sajnos megjártam velük, pedig még a vezetésig sem jutottam el. 


2015. októberében kezdtem el az elméleti oktatást. Sikeres KRESZ-vizsgát tettem december elején, így rögtön jelentkeztem is a vezetésre. Még a tanfolyam megkezdése előtt felhívták a figyelmem a 8-12 hetes várakozási időre, amiről úgy gondoltam, még beleférhet, tekintve, hogy ez valóban egy keresett, jó hírű iskola, megéri a várakozást.
Amikor jelentkeztem a vezetésre, ismételten előkerült a várólista, amire akkor is rábólintottam és megegyeztünk abban, hogy legkésőbb március elején keresni fognak. (Akkor én voltam a 897. a listán.) 

 

Ennek ellenére senki sem hívott, nekem kellett felkeresnem őket 14 hét elteltével, hogy mi a helyzet. Kiderült, hogy még több, mint 550-en vannak előttem, tehát épp, hogy lement a várakozók 1/3-a, 14 hét után! Persze ment a terelés a rendkívül rossz helyzetről, a gyakorlati oktatók telítettségéről, stb, bullshit... Másnap érkezett tőlük még egy levél, amelyben kifejtették, hogy a szerződés egyik pontja az, hogy az árváltoztatás jogát fenntartják és ők most élnének is ezzel a joggal. Ugyan nem akarják egyoldalúan rákényszeríteni a tanulókra a magasabb árakat, azonban leszögezné, hogy nagyban felgyorsíthatja a gyakorlati képzés megkezdésének várható időpontját, ha elfogadom és fizetek! Ez a pofátlanság erősített meg abban, hogy iskolát váltsak!

Elkezdtem keresgélni és találtam is olyat, amelyről szintén jók a visszajelzések és tudja is garantálni a maximum 3 hetet, sőt az elsősegély oktatás olcsóbb, mint a Csigavérnél (igaz a vezetés drágább, de a visszajelzések szerint a teljes idő a vezetésre koncentrálva megy el és nem az oktató személyes ügyeinek intézésre, kávézásra, pofázásra, stb - mint, ahogy azt a Csigavérről írták sokan).

Ja, és az oktatás maga. Én délutánonként jártam a Szent István körútra, ahol két oktatóval találkoztunk. Az egyik viszonylag korrekten leadta az anyagot és a tesztkérdéseket is megoldottuk az óra végén, viszont a másik (akit öntelt, arrogáns stílusáról lehet könnyen megismerni) konkrétan szart az egészbe. Az órák eleje azzal ment el, hogy hosszasan taglalta a KRESZ-vizsgát, majd elmesélt néhány szerinte vicces történetet, egy kis elmélet, majd mindenkit útjára bocsátott. Minden nap 1-1,5 órával hamarabb jöttünk el, mint az előre eltervezett. Ennek a ténynek a fontosságára akkor jöttem rá először, amikor belenéztem az ott megvásárolható kreszkönyvbe, ami egyenlő volt egy kupac.... Annak ellenére, hogy megtanultam belőle mindent, nem volt elég első alkalommal. Nem sikerült a vizsgám. Másodjára is csak azért mentem át a vizsgán, mert sikerült megszereznem egy gyakorló programot, ami annak ellenére, hogy nem a legfrissebb kérdéseket tartalmazta, rengeteg olyan információval szolgált, amiről sem az oktatáson, sem a könyvből nem hallottam! 

Egyébként ennél z iskolánál oktatót se lehet választani! Legalább is nem javasolják, mert akkor még hosszabb a várólista. Szóval kapod, amit a gép dob!

Ha valaki még mindig olvassa bejegyzésem, akkor annak figyelmét felhívnám a szerződésre is. Aki az egész tanfolyamot náluk szeretné megcsinálni, annak egy "remek" akcióval szolgála a Csigavér autósiskola. Fizess be első részletként harmincakárhány ezer forintot (ez valójában csak az oktatást tartalmazza, meg azt, hogy kijön helybe a doki alkalmassági vizsgálatra), majd a vezető oktatónak 3 részletben a vezetés díját. Külön fizetendő az orvos, a vizsgák és az elsősegély oktatás. Nos, a szerződés kitér arra, hogy a tanfolyam megkezdése előtt befizetett összeget foglalónak kell tekinteni. A foglalóról pedig azt kell tudni, hogy, ha a szerződés a tanuló akaratából, hibájából szűnik meg, akkor az marad az iskolánál. Hiába a közel 10.000 Ft-os különbözet, az bizony nem jár vissza. 

Nekem viszont megéri a tízezres "pénzkidobás", hogy ne kelljen összesen 6-7 hónapot várnom arra, hogy végre kormány mögé ülhessek!