_Berci Creative Commons License 2016.03.18 0 1 259698

 

Egyébként az igazán izgalmas kérdés az lenne (ha igaz a 20%-os számom), ...

 

Mar sokszor volt rola szo, tittytainment a varazsszo.

 

https://www.google.de/search?hl=de&as_q=tittytainment&as_epq=&as_oq=&as_eq=&as_nlo=&as_nhi=&lr=lang_en&cr=&as_qdr=all&as_sitesearch=&as_occt=any&safe=images&as_filetype=&as_rights=#lr=lang_en&hl=de&as_qdr=all&tbs=lr:lang_1en&q=tittytainment+20%2F80

 

Az alapgondolat meg mar eleg regi ...

 

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Global_Trap

 

Aztan atgondolni se nehez.

Magyarorszagon van jelenleg jo 4 millio munkahely (annak is egy jo resze mar ma is felesleges), az orszag lakossaga ~10 millio. Ugyhogy a 40/60-as tarsadalom mar realitas.

Ha a munka termelekenysege megduplazodik, a GDP (BIP) marad(na), akkor mar eleg lenne e 4 millio fele is ...

 

Jelenleg nem tudnank olyan tarsadalmat müködtetni, ahol 20% mindent elvegez, 80% meg a labat logatja ... vagyis, ha nem sikerül szocialis modon kezelni az egeszet (pl. 6 oras munkanap, negynapos munkahet, ...), akkor rövid idön belül nagy bukfenc lenne az egeszböl.

 

(A gond ott van, hogy sok munkahelyet nem lehet napi nehany oraban müvelni. Plane nem versenyhelzetben. Vagyis demokratikus körülmenyek mellett, egy globalizalt vilagban es kapitalista jatekszabalyok mellett a rendszer fejreallna egy >50%-os munkanelküliseg eseten ...  A >50% munkanelküliseg akkor allna elö, ha a szolgaltatas, mondjuk felet automatak vegezhetnek ... ezt a scenariot viszont egyaltalan nem lehet kizarni ...).

 

Előzmény: tnsnames.ora (259687)