Zsákó dúc Creative Commons License 2016.03.16 -6 2 129043

Pontosan!

Az én szememben egyetlen öttusázó sem érdemel bajnoki címet azok közül aki csak közepes vívó, úszó, futó, lövő és lovagló! Nem jó az értékelés, átlagos teljesítmény csak a középszerhez elég! Egyébként nem véletlen a párhuzamod a két sportág között, mindkettő erősen hanyatlik, mert az átlagteljesítményt veszi alapul az értékelés során! Ha, valaki minden számban kimagasló eredményre képes és egyenként meg is nyeri azokat az méltán viselheti a bajnoki címet és büszke is lehet rá,......... de aki nem a legjobb az egyes versenyszámokban és semmit nem nyer az mi alapján lehet büszke az átlagos bajnoki címére?

Sajnos a Magyar postagalambsport a kommunizmusban élte a virágkorát és ott az volt a jellemző, hogy aki egy kicsit is kilógót a sorból azt máris vissza kellet pofozni, mert ott mindenki annyira egyenlő volt! Azért is sántít az én szememben a hasonlatod, mert ennyi erővel felhozhattad volna a frici által is említett, az atlétikából jól ismert tízpróbát is! Az egyes versenyszámok egyéni legjobbjaival nem vehetik fel a versenyt a legjobb tízpróbázok vagy öttusázok sem! Mert csak átlagos eredményekre képesek!

Az általad és általam említett sportok korán sem olyan népszerűek az emberek körében, mint az atlétika király kategóriái pl. a sprint számok a maraton futás stb-stb.....

Előzmény: Schill (129039)